
Margaritha garnalen
Equipment
- huishoudfolie
- houten satéprikkers
Ingrediënten
- 20 garnalen gepeld en ontdarmd
- olijfolie
- zout en peper
marinade
- 1 jalapeño
- 60 ml plantaardige olie
- 3 el limoensap
- 3 el tequila
- 2 el triple sec
- 1½ tl limoenzest
- 1 tl chilipoeder
- ½ tl zout
- ½ tl suiker
Instructies
- Snijd de 1 jalapeño in ringetjes.
- Klop alle ingrediënten samen, behalve de garnalen, in een middelgrote kom. Laat het mengsel minimaal 20 minuten afgedekt rusten in de koelkast.
- Giet ongeveer 60 ml van het marinademengsel in een kom en zet dit weer in de koelkast.
- Doe de garnalen in een grote schaal en bedek ze met de resterende marinade. Bedek de schaal met huishoudfolie en zet de garnalen 30 minuten in de koelkast.
- Haal de garnalen uit de kom en gooi de marinade weg. Spies de garnalen per 3 aan een satéprikker. Bestrooi de spiesjes met zout en peper.
- Maak de barbecue klaar voor directe bereiding (200°C).
- Pak de achtergehouden marinade uit de koelkast.
- Gril de garnalen op directe hitte, ca. 3-tot 4 minuten per kant, smeer in met de achtergehouden marinade.
- Serveer in een mooi glas en bedruip eventueel nog met de marinade en een beetje olijfolie.