Margaritha garnalen

Recept afdrukken
Gang Voorgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, bbq spiezen, gamba, garnaal, jalapeno
Bereidingstijd 15 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • huishoudfolie
  • houten satéprikkers

Ingrediënten

  • 20 garnalen gepeld en ontdarmd
  • olijfolie
  • zout en peper

marinade

  • 1 jalapeño
  • 60 ml plantaardige olie
  • 3 el limoensap
  • 3 el tequila
  • 2 el triple sec
  • tl limoenzest
  • 1 tl chilipoeder
  • ½ tl zout
  • ½ tl suiker

Instructies

  • Snijd de 1 jalapeño in ringetjes.
  • Klop alle ingrediënten samen, behalve de garnalen, in een middelgrote kom. Laat het mengsel minimaal 20 minuten afgedekt rusten in de koelkast.
  • Giet ongeveer 60 ml van het marinademengsel in een kom en zet dit weer in de koelkast.
  • Doe de garnalen in een grote schaal en bedek ze met de resterende marinade. Bedek de schaal met huishoudfolie en zet de garnalen 30 minuten in de koelkast.
  • Haal de garnalen uit de kom en gooi de marinade weg. Spies de garnalen per 3 aan een satéprikker. Bestrooi de spiesjes met zout en peper.
  • Maak de barbecue klaar voor directe bereiding (200°C).
  • Pak de achtergehouden marinade uit de koelkast.
  • Gril de garnalen op directe hitte, ca. 3-tot 4 minuten per kant, smeer in met de achtergehouden marinade.
  • Serveer in een mooi glas en bedruip eventueel nog met de marinade en een beetje olijfolie.

Video

Notities

Extra nodig
  • huishoudfolie
  • houten satéprikkers
Deze video is gemaakt i.s.m. met Napoleon Grills.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...