Margaritha garnalen

Recept afdrukken
Gang Voorgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, bbq spiezen, gamba, garnaal, jalapeno
Bereidingstijd 15 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • huishoudfolie
  • houten satéprikkers

Ingrediënten

  • 20 garnalen gepeld en ontdarmd
  • olijfolie
  • zout en peper

marinade

  • 1 jalapeño
  • 60 ml plantaardige olie
  • 3 el limoensap
  • 3 el tequila
  • 2 el triple sec
  • tl limoenzest
  • 1 tl chilipoeder
  • ½ tl zout
  • ½ tl suiker

Instructies

  • Snijd de 1 jalapeño in ringetjes.
  • Klop alle ingrediënten samen, behalve de garnalen, in een middelgrote kom. Laat het mengsel minimaal 20 minuten afgedekt rusten in de koelkast.
  • Giet ongeveer 60 ml van het marinademengsel in een kom en zet dit weer in de koelkast.
  • Doe de garnalen in een grote schaal en bedek ze met de resterende marinade. Bedek de schaal met huishoudfolie en zet de garnalen 30 minuten in de koelkast.
  • Haal de garnalen uit de kom en gooi de marinade weg. Spies de garnalen per 3 aan een satéprikker. Bestrooi de spiesjes met zout en peper.
  • Maak de barbecue klaar voor directe bereiding (200°C).
  • Pak de achtergehouden marinade uit de koelkast.
  • Gril de garnalen op directe hitte, ca. 3-tot 4 minuten per kant, smeer in met de achtergehouden marinade.
  • Serveer in een mooi glas en bedruip eventueel nog met de marinade en een beetje olijfolie.

Video

Notities

Extra nodig
  • huishoudfolie
  • houten satéprikkers
Deze video is gemaakt i.s.m. met Napoleon Grills.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...