Margaritha garnalen

Recept afdrukken
Gang Voorgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, bbq spiezen, gamba, garnaal, jalapeno
Bereidingstijd 15 min
Passieve Tijd 20 min
Porties 4 personen

Equipment

  • huishoudfolie
  • houten satéprikkers

Ingrediënten

  • 20 garnalen gepeld en ontdarmd
  • olijfolie
  • zout en peper

marinade

  • 1 jalapeño
  • 60 ml plantaardige olie
  • 3 el limoensap
  • 3 el tequila
  • 2 el triple sec
  • tl limoenzest
  • 1 tl chilipoeder
  • ½ tl zout
  • ½ tl suiker

Instructies

  • Snijd de 1 jalapeño in ringetjes.
  • Klop alle ingrediënten samen, behalve de garnalen, in een middelgrote kom. Laat het mengsel minimaal 20 minuten afgedekt rusten in de koelkast.
  • Giet ongeveer 60 ml van het marinademengsel in een kom en zet dit weer in de koelkast.
  • Doe de garnalen in een grote schaal en bedek ze met de resterende marinade. Bedek de schaal met huishoudfolie en zet de garnalen 30 minuten in de koelkast.
  • Haal de garnalen uit de kom en gooi de marinade weg. Spies de garnalen per 3 aan een satéprikker. Bestrooi de spiesjes met zout en peper.
  • Maak de barbecue klaar voor directe bereiding (200°C).
  • Pak de achtergehouden marinade uit de koelkast.
  • Gril de garnalen op directe hitte, ca. 3-tot 4 minuten per kant, smeer in met de achtergehouden marinade.
  • Serveer in een mooi glas en bedruip eventueel nog met de marinade en een beetje olijfolie.

Video

Notities

Extra nodig
  • huishoudfolie
  • houten satéprikkers
Deze video is gemaakt i.s.m. met Napoleon Grills.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...