Meaty rainbow skewer

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Trefwoord barbecuerub, bavette, bbq spiezen, Brassica, paprika
Bereidingstijd 40 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • vijzel
  • schone glazen pot met deksel
  • 1 flexibele BBQ spies
  • houten satéprikkers
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • ½ bavette
  • 2-3 el Argentijnse chimmichurry rub
  • Brassica koolzaadolie
  • peterselie ter garnering

groentespies

  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika

Argentijnse chimmichurry rub

  • el tijm
  • 2 el gedroogde basilicum
  • 2 el gedroogde peterselie
  • 2 el bonenkruid
  • el knoflookpoeder
  • 2 el uienpoeder
  • 2 tl oregano
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • tl cayennepeper
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl zout

yoghurt-citroensaus

  • 5 rl volle yoghurt
  • 2 el water
  • 1/3 sap van een citroen
  • 1 el honing
  • 1-2 el fijngesneden peterselie
  • zout en peper

Instructies

  • Richt je barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 180°C.
  • Doe alle ingrediënten voor de rub in een vijzel, meng en stamp tot een geheel. Doe in een schone glazen pot met deksel.
  • Meng voor de yoghurt-citroensaus alle ingrediënten in een kom en zet koud weg.
  • Maak alle groene schoon en snijd in grove stukken. Spies ze aan de flexibele spies. Besprenkel met koolzaadolie, zout en peper.
  • Snijd de bavette in grove stukken en spies per stuk aan de houten satéprikkers. Besprenkel met koolzaadolie en de Argentijnse chimmichurry rub.
  • Gril de groentespies op het directe gedeelte van de barbecue ca. 5 minuten per kant. Leg dan op het indirecte gedeelte om verder te garen. Leg dan de bavettespiesjes op het directe gedeelte en gril rondom tot een kerntemperatuur van 48-51°C.
  • Haal de groentespies en de bavettespies van de barbecue. Besprenkel met de yoghurt-citroensaus en fijngehakte peterselie.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...