Meaty rainbow skewer

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Trefwoord barbecuerub, bavette, bbq spiezen, Brassica, paprika
Bereidingstijd 40 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • vijzel
  • schone glazen pot met deksel
  • 1 flexibele BBQ spies
  • houten satéprikkers
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • ½ bavette
  • 2-3 el Argentijnse chimmichurry rub
  • Brassica koolzaadolie
  • peterselie ter garnering

groentespies

  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika

Argentijnse chimmichurry rub

  • el tijm
  • 2 el gedroogde basilicum
  • 2 el gedroogde peterselie
  • 2 el bonenkruid
  • el knoflookpoeder
  • 2 el uienpoeder
  • 2 tl oregano
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • tl cayennepeper
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl zout

yoghurt-citroensaus

  • 5 rl volle yoghurt
  • 2 el water
  • 1/3 sap van een citroen
  • 1 el honing
  • 1-2 el fijngesneden peterselie
  • zout en peper

Instructies

  • Richt je barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 180°C.
  • Doe alle ingrediënten voor de rub in een vijzel, meng en stamp tot een geheel. Doe in een schone glazen pot met deksel.
  • Meng voor de yoghurt-citroensaus alle ingrediënten in een kom en zet koud weg.
  • Maak alle groene schoon en snijd in grove stukken. Spies ze aan de flexibele spies. Besprenkel met koolzaadolie, zout en peper.
  • Snijd de bavette in grove stukken en spies per stuk aan de houten satéprikkers. Besprenkel met koolzaadolie en de Argentijnse chimmichurry rub.
  • Gril de groentespies op het directe gedeelte van de barbecue ca. 5 minuten per kant. Leg dan op het indirecte gedeelte om verder te garen. Leg dan de bavettespiesjes op het directe gedeelte en gril rondom tot een kerntemperatuur van 48-51°C.
  • Haal de groentespies en de bavettespies van de barbecue. Besprenkel met de yoghurt-citroensaus en fijngehakte peterselie.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...