
Meaty rainbow skewer
Equipment
- vijzel
- schone glazen pot met deksel
- 1 flexibele BBQ spies
- houten satéprikkers
- kernthermometer
Ingrediënten
- ½ bavette
- 2-3 el Argentijnse chimmichurry rub
- Brassica koolzaadolie
- peterselie ter garnering
groentespies
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
Argentijnse chimmichurry rub
- 1½ el tijm
- 2 el gedroogde basilicum
- 2 el gedroogde peterselie
- 2 el bonenkruid
- 2½ el knoflookpoeder
- 2 el uienpoeder
- 2 tl oregano
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- 1½ tl cayennepeper
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl zout
yoghurt-citroensaus
- 5 rl volle yoghurt
- 2 el water
- 1/3 sap van een citroen
- 1 el honing
- 1-2 el fijngesneden peterselie
- zout en peper
Instructies
- Richt je barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 180°C.
- Doe alle ingrediënten voor de rub in een vijzel, meng en stamp tot een geheel. Doe in een schone glazen pot met deksel.
- Meng voor de yoghurt-citroensaus alle ingrediënten in een kom en zet koud weg.
- Maak alle groene schoon en snijd in grove stukken. Spies ze aan de flexibele spies. Besprenkel met koolzaadolie, zout en peper.
- Snijd de bavette in grove stukken en spies per stuk aan de houten satéprikkers. Besprenkel met koolzaadolie en de Argentijnse chimmichurry rub.
- Gril de groentespies op het directe gedeelte van de barbecue ca. 5 minuten per kant. Leg dan op het indirecte gedeelte om verder te garen. Leg dan de bavettespiesjes op het directe gedeelte en gril rondom tot een kerntemperatuur van 48-51°C.
- Haal de groentespies en de bavettespies van de barbecue. Besprenkel met de yoghurt-citroensaus en fijngehakte peterselie.