Meaty rainbow skewer

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Trefwoord barbecuerub, bavette, bbq spiezen, Brassica, paprika
Bereidingstijd 40 min
Porties 4 personen

Equipment

  • vijzel
  • schone glazen pot met deksel
  • 1 flexibele BBQ spies
  • houten satéprikkers
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • ½ bavette
  • 2-3 el Argentijnse chimmichurry rub
  • Brassica koolzaadolie
  • peterselie ter garnering

groentespies

  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika

Argentijnse chimmichurry rub

  • el tijm
  • 2 el gedroogde basilicum
  • 2 el gedroogde peterselie
  • 2 el bonenkruid
  • el knoflookpoeder
  • 2 el uienpoeder
  • 2 tl oregano
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • tl cayennepeper
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl zout

yoghurt-citroensaus

  • 5 rl volle yoghurt
  • 2 el water
  • 1/3 sap van een citroen
  • 1 el honing
  • 1-2 el fijngesneden peterselie
  • zout en peper

Instructies

  • Richt je barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 180°C.
  • Doe alle ingrediënten voor de rub in een vijzel, meng en stamp tot een geheel. Doe in een schone glazen pot met deksel.
  • Meng voor de yoghurt-citroensaus alle ingrediënten in een kom en zet koud weg.
  • Maak alle groene schoon en snijd in grove stukken. Spies ze aan de flexibele spies. Besprenkel met koolzaadolie, zout en peper.
  • Snijd de bavette in grove stukken en spies per stuk aan de houten satéprikkers. Besprenkel met koolzaadolie en de Argentijnse chimmichurry rub.
  • Gril de groentespies op het directe gedeelte van de barbecue ca. 5 minuten per kant. Leg dan op het indirecte gedeelte om verder te garen. Leg dan de bavettespiesjes op het directe gedeelte en gril rondom tot een kerntemperatuur van 48-51°C.
  • Haal de groentespies en de bavettespies van de barbecue. Besprenkel met de yoghurt-citroensaus en fijngehakte peterselie.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...