
Mediterrane Beer Can Chicken
Equipment
- 1 handjevol olijf chunks van Rookplankje.nl
- kernthermometer
Ingrediënten
- 1 hele kip
- zonnebloemolie
- 1 blikje bier
mediterane rub
- 1 el knoflookpoeder
- 1 el gedroogde basilicum
- 1 el oregano
- ½ - ¾ el fijn zeezout afhankelijk van smaakvoorkeur
- ½ el dille
- ½ el peterselie
- ½ el uienpoeder
- 1 el rozemarijn gehakt
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl gemalen kaneel
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op 150°C en richt in voor de indirect methode.
- Meng de kruiden voor de rub.
- Smeer de kip met in olie en wrijf de rub er royaal mee in (ook de binnenkant).
- Doe het bierblikje open, haal er 1/3 derde uit en zet de kip op het blikje. Zet dit geheel op het indirecte gedeelte van de barbecue.
- Voeg het rookhout toe en sluit de deksel.
- Gaar de kip tot een kerntemperatuur van 70°C. Haal de kip van de barbecue en laat 10 minuten rusten voordat je de kip gaat aansnijden.