Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Mexicaans
Trefwoord ananas, ebbq, mezcal, steak
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • vacuümzak en vacumeermachine
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 1 bavette

marinade

  • 120 ml mezcal
  • 2 tl sinaasappelschil
  • 2 tl limoenrasp
  • 180 ml sinaasappelsap
  • 120 ml limoensap
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 el zout

gegrilde ananassalsa

  • olijfolie
  • zeezout
  • 1 trosje romatomaten
  • ½ kleine ananas geschild + in plakjes van maximaal 1 cm dik
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 15 g koriander
  • sap van 1 limoen

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en meng tot een geheel.
  • Doe het vlees in een vacuümzak en voeg de marinade toe. Vacumeer en laat het minimaal 30 minuten tot 1 uur marineren.
  • Schil de ananas en snijd in plakjes van 1 cm. Besprenkel de ananas, tomaatjes, lente-ui en peper met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  • Gril ze 3-4 minuten op het directe gedeelte van de bbq tot ze een mooie grillstreep hebben. Haal van de bbq en laat afkoelen.
  • Verwijder de harde kern van de ananas en snijd in kleine blokjes. Snijd ook de tomaat in kleine blokjes en hak de gegrilde lente-ui en rode peper fijn. Meng alles met elkaar en breng op smaak met fijngeperste knoflook en koriander, limoensap, zout en peper. Zet deze salsa apart.
  • Haal het vlees uit de zak en dep het goed droog.
  • Richt de bbq in voor de directe bereiding en verwarm voor op 220°C.
  • Smeer de bavette aan beide kanten licht in met olie en zout.
  • Gril de bavette tot een kern van 52°C en laat, losjes onder aluminiumfolie, het 5 minuten rusten.
  • Snijd het vlees in mooi plakjes en bestrooi nog royaal met peper. Serveer met de gegrilde ananassalsa.

Notities

Wij gebruiken de Sevo eBBQ.
Deze video is i.s.m. de Sevo eBBQ gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...