Mini gehaktbrood met spek

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Bacon BBQ Bomb, barbecue, barbecue snack, barbecuesaus, BBQ Style, buiten koken, gehakt, gehaktbrood, spek
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 450 g rundergehakt
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el barbecuesaus plus extra om spek mee te bestrijken
  • el paneermeel
  • 8 plakjes rauwe ontbijtspek
  • zout en peper

Instructies

  • Snipper de ui. Doe het gehakt in een kom en breng het op smaak met zout en peper. Voeg de gesneden ui en de fijngeperste knoflook toe samen met de barbecuesaus en het paneermeel. Meng alles goed.
  • Verdeel het gehakt in 4 porties en kneed hier gehaktballen van.
  • Leg 2 plakjes spek over elkaar, zodat ze elkaar in het midden kruisen. Bestrijk de stukjes spek met een beetje barbecuesaus.
  • Leg op de plaats waar het spek elkaar kruist een gehaktbal en druk deze iets platter.
  • Vouw het spek om het gehakt, zodat het bijna helemaal rondom bedekt is. Je hebt nu 4 gehaktbroodjes. Bewaar de gehaktbroodjes eventueel afgedekt in de koelkast tot je ze gaat bakken.
  • Bak het mini gehaktbrood op de barbecue gaar.

Notities

Dit recept komt uit het Cadac's Camping Kookboek.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...