
Mini gehaktbrood met spek
Ingrediënten
- 450 g rundergehakt
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 2 el barbecuesaus plus extra om spek mee te bestrijken
- 1½ el paneermeel
- 8 plakjes rauwe ontbijtspek
- zout en peper
Instructies
- Snipper de ui. Doe het gehakt in een kom en breng het op smaak met zout en peper. Voeg de gesneden ui en de fijngeperste knoflook toe samen met de barbecuesaus en het paneermeel. Meng alles goed.
- Verdeel het gehakt in 4 porties en kneed hier gehaktballen van.
- Leg 2 plakjes spek over elkaar, zodat ze elkaar in het midden kruisen. Bestrijk de stukjes spek met een beetje barbecuesaus.
- Leg op de plaats waar het spek elkaar kruist een gehaktbal en druk deze iets platter.
- Vouw het spek om het gehakt, zodat het bijna helemaal rondom bedekt is. Je hebt nu 4 gehaktbroodjes. Bewaar de gehaktbroodjes eventueel afgedekt in de koelkast tot je ze gaat bakken.
- Bak het mini gehaktbrood op de barbecue gaar.