
Mini-saucijzenbroodje met cheddar en jalapeño
Equipment
- deegroller
- pizzasteen
- bakpapier
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 400 g varkensgehakt
- 6 g gehaktkruiden
- 1 ei
- 80 g geraspte cheddar kaas
- 6 jalapenos uit pot
Instructies
- Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 180°C.
- Snijd de jalapeño’s in kleine ringetjes. Scheid het eiwit van het eigeel en zet beide apart.
- Meng de gehaktkruiden, het eiwit, de cheddar kaas en de jalapeno’s door het gehakt. Houd iets kaas achter.
- Rol het bladerdeeg uit. Verdeel het gehakt over het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg over het gehakt en prik de rand af met een vork.
- Snijd het bladerdeeg in mooie een-haps-stukjes. Leg een velletje bakpapier op de koude pizzasteen en verdeel de mini-saucijzenbroodjes hierover.
- Klop het eigeel los en smeer het over de mini-saucijzenbroodjes. Verdeel het overgebleven beetje geraspte kaas over de saucijzenbroodjes.
- Bak de saucijzenbroodjes tot ze mooi goudbruin zijn.