Mini-saucijzenbroodje met cheddar en jalapeño

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Voorgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, cheddar, jalapeno, kaas
Porties 4

Equipment

  • deegroller
  • pizzasteen
  • bakpapier

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 400 g varkensgehakt
  • 6 g gehaktkruiden
  • 1 ei
  • 80 g geraspte cheddar kaas
  • 6 jalapenos uit pot

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 180°C.
  • Snijd de jalapeño’s in kleine ringetjes. Scheid het eiwit van het eigeel en zet beide apart.
  • Meng de gehaktkruiden, het eiwit, de cheddar kaas en de jalapeno’s door het gehakt. Houd iets kaas achter.
  • Rol het bladerdeeg uit. Verdeel het gehakt over het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg over het gehakt en prik de rand af met een vork.
  • Snijd het bladerdeeg in mooie een-haps-stukjes. Leg een velletje bakpapier op de koude pizzasteen en verdeel de mini-saucijzenbroodjes hierover.
  • Klop het eigeel los en smeer het over de mini-saucijzenbroodjes. Verdeel het overgebleven beetje geraspte kaas over de saucijzenbroodjes.
  • Bak de saucijzenbroodjes tot ze mooi goudbruin zijn.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...