Maak je bbq gereed voor indirect gebruik op 200°C.
Maak de karamel als eerste. Dit doe je door het blikje gecondenseerde melk in een pan water aan de kook te brengen. Het blikje moet volledig onder water staan. Laat dit nu ca. 2½ uur tegen de kook aan op het vuur staan.
Maak nu het deeg van het witbrood volgens de verpakking en laat het op kamertemperatuur goed rijzen.
Meng de bruine suiker met het kaneel naar smaak. Laat in een andere schaal de boter vast smelten.
Pluk van het gerezen deeg kleine bolletjes en haal deze eerst door de gesmolten boter en daarna door het suiker/kaneelmengsel. Leg de bolletjes tegen elkaar aan in de skillet. Schenk eventuele overgebleven boter er nog overheen. Laat dit, bedekt met een natte theedoek, nog 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Zet de skillet met monkeybread op de bbq en gaar 20 minuten. Controleer de gaarheid door er een houten satéprikker in te prikken. Er mag geen deeg meer op de prikker zitten. Het suikermengsel zal ook lekker karamelliseren.
Laat het monkeybread even rusten. Maak je bbq gereed voor direct gebruik. Bak in een skillet de pecannoten een beetje aan en voeg dan een klontje roomboter en suiker-kaneelmengsel toe. Goed roeren om aanbranden te voorkomen!
Strooi de gekarameliseerde pecannoten over je monkeybread en drizzle Moonshine of je favoriete likeur over het brood. Serveer met de karamel van gecondenseerde melk.