Nachos BBQ Style

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, BBQ Style, Nachos
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan
  • Ovenbestendige schaal of aluminium bak

Ingrediënten

  • 150 g dik gesneden ontbijtspek
  • 150 g tortilla chips
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 100 g maïs
  • 40 g geraspte kaas
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • paar takjes koriander
  • barbecuesaus
  • zout
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm je barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en de uitgelekte maïs.
  • Voeg alle specerijen toe en breng het gehakt verder op smaak met zout.
  • Gril het spek krokant en snijd dit in grove stukjes.
  • Verdeel de tortilla chips over een ovenschaal. Verdeel hierover het groentemengsel met het spek. Garneer het geheel met de geraspte kaas. Zet de schaal ca. 10 minuten, indirect, op je barbecue.
  • De nachos zijn klaar als de kaas helemaal gesmolten is. Doe er wat barbecuesaus overheen en een beetje koriander. Serveer direct!

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...