Nachos BBQ Style

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, BBQ Style, Nachos
Bereidingstijd 20 min
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan
  • Ovenbestendige schaal of aluminium bak

Ingrediënten

  • 150 g dik gesneden ontbijtspek
  • 150 g tortilla chips
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 100 g maïs
  • 40 g geraspte kaas
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • paar takjes koriander
  • barbecuesaus
  • zout
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm je barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en de uitgelekte maïs.
  • Voeg alle specerijen toe en breng het gehakt verder op smaak met zout.
  • Gril het spek krokant en snijd dit in grove stukjes.
  • Verdeel de tortilla chips over een ovenschaal. Verdeel hierover het groentemengsel met het spek. Garneer het geheel met de geraspte kaas. Zet de schaal ca. 10 minuten, indirect, op je barbecue.
  • De nachos zijn klaar als de kaas helemaal gesmolten is. Doe er wat barbecuesaus overheen en een beetje koriander. Serveer direct!

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...