New Orleans BBQ garnalen

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan (skillet)

Ingrediënten

  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl suiker
  • zout
  • 500 g garnalen
  • 5 el ongezouten boter
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el worcestersaus
  • 1 el citroensap
  • 2 el water
  • 1 lente-uitje
  • Brassica koolzaadolie, Koud & Warm

Instructies

  • Meng het paprikapoeder, chilipoeder, komijnpoeder, suiker, zout en koolzaadolie met elkaar in een grote kom. Voeg de garnalen toe en laat even 20 minuten intrekken.
  • Smelt de boter op middelhoog vuur in een skillet. Voeg de fijngeperste knoflook toe en fruit dit even aan. Laat dit niet verbranden.
  • Voeg de schoongemaakte garnalen toe en bak tot ze bijna gaar zijn, dit duurt zo’n 3-4 minuten.
  • Voeg nu de worcestersaus, citroensap en water toe en kook 1-2 minuten. De garnalen zijn nu gaar.
  • Snijd het lente-uitje fijn en garneer strooi dit er overheen. Serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...