
New Orleans BBQ garnalen
Equipment
- gietijzeren pan (skillet)
Ingrediënten
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl suiker
- zout
- 500 g garnalen
- 5 el ongezouten boter
- 3 teentjes knoflook
- 2 el worcestersaus
- 1 el citroensap
- 2 el water
- 1 lente-uitje
- Brassica koolzaadolie, Koud & Warm
Instructies
- Meng het paprikapoeder, chilipoeder, komijnpoeder, suiker, zout en koolzaadolie met elkaar in een grote kom. Voeg de garnalen toe en laat even 20 minuten intrekken.
- Smelt de boter op middelhoog vuur in een skillet. Voeg de fijngeperste knoflook toe en fruit dit even aan. Laat dit niet verbranden.
- Voeg de schoongemaakte garnalen toe en bak tot ze bijna gaar zijn, dit duurt zo’n 3-4 minuten.
- Voeg nu de worcestersaus, citroensap en water toe en kook 1-2 minuten. De garnalen zijn nu gaar.
- Snijd het lente-uitje fijn en garneer strooi dit er overheen. Serveer direct.