
New York hotdog
Equipment
- dikke satéprikker
Ingrediënten
- 3 hotdogbroodjes
- 3 hotdogs
- 250 g verse zuurkool
- 1 tl kerriepoeder
- ½ cm verse gember
- 10 peperkorrels
- 2 laurierblaadjes
- 3 augurken
- 150 g geraspte cheddar cheese mosterd
- tomatenketchup
- gebakken uitjes
- zout en peper
Instructies
- Kook de zuurkool samen met de kerriepoeder, fijngeraspte gember, peperkorrels, laurierblaadjes en een snufje zout gaar in ongeveer 30 minuten.
- Gril ondertussen de hotdogs totdat ze een mooie grillstreep hebben en warm zijn.
- Als de hotdogs gegrild zijn, prik er dan met een dikke satéprikker in de lengte van de hotdog een opening in. Vul de opening met mosterd.
- Snijd de broodjes van boven in en doe er nu een klein beetje van het zuurkool-mengsel in. Leg daar bovenop de hotdog.
- Top het af met weer wat zuurkool, fijngesneden augurkjes, cheddar cheese en de gebakken uitjes.
- Garneer het geheel af met een paar feestelijk strepen tomatenketchup.