New York hotdog

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 3 hot dogs

Equipment

  • dikke satéprikker

Ingrediënten

  • 3 hotdogbroodjes
  • 3 hotdogs
  • 250 g verse zuurkool
  • 1 tl kerriepoeder
  • ½ cm verse gember
  • 10 peperkorrels
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 augurken
  • 150 g geraspte cheddar cheese mosterd
  • tomatenketchup
  • gebakken uitjes
  • zout en peper

Instructies

  • Kook de zuurkool samen met de kerriepoeder, fijngeraspte gember, peperkorrels, laurierblaadjes en een snufje zout gaar in ongeveer 30 minuten.
  • Gril ondertussen de hotdogs totdat ze een mooie grillstreep hebben en warm zijn.
  • Als de hotdogs gegrild zijn, prik er dan met een dikke satéprikker in de lengte van de hotdog een opening in. Vul de opening met mosterd.
  • Snijd de broodjes van boven in en doe er nu een klein beetje van het zuurkool-mengsel in. Leg daar bovenop de hotdog.
  • Top het af met weer wat zuurkool, fijngesneden augurkjes, cheddar cheese en de gebakken uitjes.
  • Garneer het geheel af met een paar feestelijk strepen tomatenketchup.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...