New York hotdog

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 45 min
Porties 3 hot dogs

Equipment

  • dikke satéprikker

Ingrediënten

  • 3 hotdogbroodjes
  • 3 hotdogs
  • 250 g verse zuurkool
  • 1 tl kerriepoeder
  • ½ cm verse gember
  • 10 peperkorrels
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 augurken
  • 150 g geraspte cheddar cheese mosterd
  • tomatenketchup
  • gebakken uitjes
  • zout en peper

Instructies

  • Kook de zuurkool samen met de kerriepoeder, fijngeraspte gember, peperkorrels, laurierblaadjes en een snufje zout gaar in ongeveer 30 minuten.
  • Gril ondertussen de hotdogs totdat ze een mooie grillstreep hebben en warm zijn.
  • Als de hotdogs gegrild zijn, prik er dan met een dikke satéprikker in de lengte van de hotdog een opening in. Vul de opening met mosterd.
  • Snijd de broodjes van boven in en doe er nu een klein beetje van het zuurkool-mengsel in. Leg daar bovenop de hotdog.
  • Top het af met weer wat zuurkool, fijngesneden augurkjes, cheddar cheese en de gebakken uitjes.
  • Garneer het geheel af met een paar feestelijk strepen tomatenketchup.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...