Oerhammetje (pig wings) met Carolina Mustard Sauce

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, barbecuerub, oerham, pigwings
Bereidingstijd 5 uur
Porties 6 personen

Ingrediënten

  • 6 oerhammetjes pigwings
  • olie
  • barbecuerub naar keuze
  • 6 el roomboter
  • Carolina Mustard Sauce

Carolina Mustard Sauce (voor 1 pot)

  • 150 g gele mosterd
  • 4 el honing
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 50 ml appelciderazijn witte wijnazijn kan ook
  • 2 tl Worcestershiresaus
  • 1 tl Tabasco of shiracha

Instructies

  • Begin met de saus. Doe alle ingrediënten in een pannetje. Verwarm zachtjes tot alles is opgelost en laat vervolgens nog een half uurtje zachtjes pruttelen. Pas op: niet laten koken! Doe de saus is een schone pot en zet hem weg tot gebruik. Als je de saus echt lang wilt bewaren, is het verstandig de pot vooraf te steriliseren.
  • Snijd van de oerhammetjes eventuele vliesjes en loszittende stukjes vet voorzichtig weg.
  • Smeer ze rondom in met olie en de barbecuerub.
  • Vul je rookoven met het rookmot en stel de temperatuur in op 130°C en leg de oerhammetjes er voor 3 uur in.
  • Haal ze eruit en pak elk hammetje in aluminiumfolie en doe in elk pakketje een eetlepel roomboter en een eetlepel van de Carolina Mustard Sauce.
  • Leg de ingepakte oerhammetjes voor 45 minuten weer in de rookoven.
  • Pak ze uit en leg ze ingesmeerd met de Carolina Mustard Sauce weer in de rookoven. Smeer ze na 15 minuten weer in met de saus en rook ze weer 15 minuten.
  • Haal ze uit de rookoven, laat ze 5-10 minuten rusten en serveren maar. Lekker met nog een beetje extra Carolina Mustard Sauce.

Video

Notities

Extra nodig
  • gietijzeren pan
  • marinadekwast
  • rookoven
  • rookmot beech
  • aluminiumfolie

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...