Oerhammetje (pig wings) met Carolina Mustard Sauce

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, barbecuerub, oerham, pigwings
Bereidingstijd 5 uur
Porties 6 personen

Ingrediënten

  • 6 oerhammetjes pigwings
  • olie
  • barbecuerub naar keuze
  • 6 el roomboter
  • Carolina Mustard Sauce

Carolina Mustard Sauce (voor 1 pot)

  • 150 g gele mosterd
  • 4 el honing
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 50 ml appelciderazijn witte wijnazijn kan ook
  • 2 tl Worcestershiresaus
  • 1 tl Tabasco of shiracha

Instructies

  • Begin met de saus. Doe alle ingrediënten in een pannetje. Verwarm zachtjes tot alles is opgelost en laat vervolgens nog een half uurtje zachtjes pruttelen. Pas op: niet laten koken! Doe de saus is een schone pot en zet hem weg tot gebruik. Als je de saus echt lang wilt bewaren, is het verstandig de pot vooraf te steriliseren.
  • Snijd van de oerhammetjes eventuele vliesjes en loszittende stukjes vet voorzichtig weg.
  • Smeer ze rondom in met olie en de barbecuerub.
  • Vul je rookoven met het rookmot en stel de temperatuur in op 130°C en leg de oerhammetjes er voor 3 uur in.
  • Haal ze eruit en pak elk hammetje in aluminiumfolie en doe in elk pakketje een eetlepel roomboter en een eetlepel van de Carolina Mustard Sauce.
  • Leg de ingepakte oerhammetjes voor 45 minuten weer in de rookoven.
  • Pak ze uit en leg ze ingesmeerd met de Carolina Mustard Sauce weer in de rookoven. Smeer ze na 15 minuten weer in met de saus en rook ze weer 15 minuten.
  • Haal ze uit de rookoven, laat ze 5-10 minuten rusten en serveren maar. Lekker met nog een beetje extra Carolina Mustard Sauce.

Video

Notities

Extra nodig
  • gietijzeren pan
  • marinadekwast
  • rookoven
  • rookmot beech
  • aluminiumfolie

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...