
Oerhammetje (pig wings) met Carolina Mustard Sauce
Ingrediënten
- 6 oerhammetjes pigwings
- olie
- barbecuerub naar keuze
- 6 el roomboter
- Carolina Mustard Sauce
Carolina Mustard Sauce (voor 1 pot)
- 150 g gele mosterd
- 4 el honing
- 1 el bruine basterdsuiker
- 50 ml appelciderazijn witte wijnazijn kan ook
- 2 tl Worcestershiresaus
- 1 tl Tabasco of shiracha
Instructies
- Begin met de saus. Doe alle ingrediënten in een pannetje. Verwarm zachtjes tot alles is opgelost en laat vervolgens nog een half uurtje zachtjes pruttelen. Pas op: niet laten koken! Doe de saus is een schone pot en zet hem weg tot gebruik. Als je de saus echt lang wilt bewaren, is het verstandig de pot vooraf te steriliseren.
- Snijd van de oerhammetjes eventuele vliesjes en loszittende stukjes vet voorzichtig weg.
- Smeer ze rondom in met olie en de barbecuerub.
- Vul je rookoven met het rookmot en stel de temperatuur in op 130°C en leg de oerhammetjes er voor 3 uur in.
- Haal ze eruit en pak elk hammetje in aluminiumfolie en doe in elk pakketje een eetlepel roomboter en een eetlepel van de Carolina Mustard Sauce.
- Leg de ingepakte oerhammetjes voor 45 minuten weer in de rookoven.
- Pak ze uit en leg ze ingesmeerd met de Carolina Mustard Sauce weer in de rookoven. Smeer ze na 15 minuten weer in met de saus en rook ze weer 15 minuten.
- Haal ze uit de rookoven, laat ze 5-10 minuten rusten en serveren maar. Lekker met nog een beetje extra Carolina Mustard Sauce.
Video
Notities
- gietijzeren pan
- marinadekwast
- rookoven
- rookmot beech
- aluminiumfolie