Oerhammetje (pig wings) met Carolina Mustard Sauce

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, barbecuerub, oerham, pigwings
Bereidingstijd 5 uur
Porties 6 personen

Ingrediënten

  • 6 oerhammetjes pigwings
  • olie
  • barbecuerub naar keuze
  • 6 el roomboter
  • Carolina Mustard Sauce

Carolina Mustard Sauce (voor 1 pot)

  • 150 g gele mosterd
  • 4 el honing
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 50 ml appelciderazijn witte wijnazijn kan ook
  • 2 tl Worcestershiresaus
  • 1 tl Tabasco of shiracha

Instructies

  • Begin met de saus. Doe alle ingrediënten in een pannetje. Verwarm zachtjes tot alles is opgelost en laat vervolgens nog een half uurtje zachtjes pruttelen. Pas op: niet laten koken! Doe de saus is een schone pot en zet hem weg tot gebruik. Als je de saus echt lang wilt bewaren, is het verstandig de pot vooraf te steriliseren.
  • Snijd van de oerhammetjes eventuele vliesjes en loszittende stukjes vet voorzichtig weg.
  • Smeer ze rondom in met olie en de barbecuerub.
  • Vul je rookoven met het rookmot en stel de temperatuur in op 130°C en leg de oerhammetjes er voor 3 uur in.
  • Haal ze eruit en pak elk hammetje in aluminiumfolie en doe in elk pakketje een eetlepel roomboter en een eetlepel van de Carolina Mustard Sauce.
  • Leg de ingepakte oerhammetjes voor 45 minuten weer in de rookoven.
  • Pak ze uit en leg ze ingesmeerd met de Carolina Mustard Sauce weer in de rookoven. Smeer ze na 15 minuten weer in met de saus en rook ze weer 15 minuten.
  • Haal ze uit de rookoven, laat ze 5-10 minuten rusten en serveren maar. Lekker met nog een beetje extra Carolina Mustard Sauce.

Video

Notities

Extra nodig
  • gietijzeren pan
  • marinadekwast
  • rookoven
  • rookmot beech
  • aluminiumfolie

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...