Op ananas gegrilde zalm

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord ananas, zalm
Bereidingstijd 30 min
Passieve Tijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • slagerstouw

Ingrediënten

  • 2 ananassen
  • 4 zalmfilets a 200 g
  • 1 handjevol koriander
  • zout en peper

marinade

  • 60 ml limoensap
  • 120 ml Brassica koolzaadolie Veelzijdig
  • 2 el sojasaus
  • 1 el bruine bastardsuiker
  • 4 teentjes knoflook fijngeperst

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de marinade. Leg de zalm in een schaal en bedek met de marinade. Laat 1 uur in de koelkast marineren. Houd wat van de marinade achter voor tijdens het grillen.
  • Snijd de ananas in 4 plakken. Leg de gemarineerde zalm op een ananasplak en bedek met een paar takjes koriander. Doe de andere ananasplak erop en wikkel vast met slagerstouw. Doe dit ook met de andere zalmstukjes.
  • Verwarm de barbecue voor op 180°C. Leg de zalm op de barbecue, sluit de deksel en gril 5 minuten.
  • Draai het pakketje om. Bestrijk het ananaspakketje met de resterende marinade, sluit de deksel en gril weer 5 minuten. Haal van de barbecue en laat 5 minuten rusten. Verwijder het slagerstouw en serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...