Op ananas gegrilde zalm

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord ananas, zalm
Bereidingstijd 30 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • slagerstouw

Ingrediënten

  • 2 ananassen
  • 4 zalmfilets a 200 g
  • 1 handjevol koriander
  • zout en peper

marinade

  • 60 ml limoensap
  • 120 ml Brassica koolzaadolie Veelzijdig
  • 2 el sojasaus
  • 1 el bruine bastardsuiker
  • 4 teentjes knoflook fijngeperst

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de marinade. Leg de zalm in een schaal en bedek met de marinade. Laat 1 uur in de koelkast marineren. Houd wat van de marinade achter voor tijdens het grillen.
  • Snijd de ananas in 4 plakken. Leg de gemarineerde zalm op een ananasplak en bedek met een paar takjes koriander. Doe de andere ananasplak erop en wikkel vast met slagerstouw. Doe dit ook met de andere zalmstukjes.
  • Verwarm de barbecue voor op 180°C. Leg de zalm op de barbecue, sluit de deksel en gril 5 minuten.
  • Draai het pakketje om. Bestrijk het ananaspakketje met de resterende marinade, sluit de deksel en gril weer 5 minuten. Haal van de barbecue en laat 5 minuten rusten. Verwijder het slagerstouw en serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...