
Op ananas gegrilde zalm
Equipment
- slagerstouw
Ingrediënten
- 2 ananassen
- 4 zalmfilets a 200 g
- 1 handjevol koriander
- zout en peper
marinade
- 60 ml limoensap
- 120 ml Brassica koolzaadolie Veelzijdig
- 2 el sojasaus
- 1 el bruine bastardsuiker
- 4 teentjes knoflook fijngeperst
Instructies
- Meng de ingrediënten voor de marinade. Leg de zalm in een schaal en bedek met de marinade. Laat 1 uur in de koelkast marineren. Houd wat van de marinade achter voor tijdens het grillen.
- Snijd de ananas in 4 plakken. Leg de gemarineerde zalm op een ananasplak en bedek met een paar takjes koriander. Doe de andere ananasplak erop en wikkel vast met slagerstouw. Doe dit ook met de andere zalmstukjes.
- Verwarm de barbecue voor op 180°C. Leg de zalm op de barbecue, sluit de deksel en gril 5 minuten.
- Draai het pakketje om. Bestrijk het ananaspakketje met de resterende marinade, sluit de deksel en gril weer 5 minuten. Haal van de barbecue en laat 5 minuten rusten. Verwijder het slagerstouw en serveer direct.