Op ananas gegrilde zalm

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord ananas, zalm
Bereidingstijd 30 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • slagerstouw

Ingrediënten

  • 2 ananassen
  • 4 zalmfilets a 200 g
  • 1 handjevol koriander
  • zout en peper

marinade

  • 60 ml limoensap
  • 120 ml Brassica koolzaadolie Veelzijdig
  • 2 el sojasaus
  • 1 el bruine bastardsuiker
  • 4 teentjes knoflook fijngeperst

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de marinade. Leg de zalm in een schaal en bedek met de marinade. Laat 1 uur in de koelkast marineren. Houd wat van de marinade achter voor tijdens het grillen.
  • Snijd de ananas in 4 plakken. Leg de gemarineerde zalm op een ananasplak en bedek met een paar takjes koriander. Doe de andere ananasplak erop en wikkel vast met slagerstouw. Doe dit ook met de andere zalmstukjes.
  • Verwarm de barbecue voor op 180°C. Leg de zalm op de barbecue, sluit de deksel en gril 5 minuten.
  • Draai het pakketje om. Bestrijk het ananaspakketje met de resterende marinade, sluit de deksel en gril weer 5 minuten. Haal van de barbecue en laat 5 minuten rusten. Verwijder het slagerstouw en serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...