Philly Cheesesteak pizza

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord kaas, pizza, pizzadeeg, steak, ui
Bereidingstijd 10 min
Porties 1 pizza

Ingrediënten

  • 330 g pizzadeeg
  • 90 ml pizzasaus
  • bloem
  • 70 g rundvlees gebruik plakjes rosbief, of gril eerst een mooie steak in je voorverwarmde Ooni in een bakpan (kerntemperatuur 40°C) en trancheer daarna in dunne reepjes.
  • ½ groene paprika in dunne reepjes
  • ¼ grote witte ui fijngesneden
  • 50 g provolone in dunne plakjes gesneden
  • 50 g geraspte mozarella
  • peper
  • olijfolie

Instructies

  • Bereid je pizzadeeg van tevoren.
  • Verwarm je Ooni pizzaoven voor op 500˚C. Gebruik de thermometer om de temperatuur van de baksteen in de oven te controleren.
  • Bestrooi je pizzaschep met een beetje bloem en je werkoppervlakte. Leg hierop de deegbal en plet hem met palm van je hand. Druk het deeg voorzichtig aan met de punten van je vingers, werkend vanuit het midden naar de buitenste rand. Pak het deeg voorzichtig op en strek het uit tot het gewenste pizzaformaat.
  • Verdeel de pizzasaus gelijkmatig over het deeg en laat een rand van 2,5 cm vrij. Garneer met de plakjes ui en provolone. Bestrooi met de mozzarella en beleg vervolgens met de plakjes vlees en groene paprika. Doe er nog een draai peper over.
  • Schuif de pizza in de pizzaoven en bak de pizza in ca. 90 seconden krokant. Draai de pizza regelmatig een kwartslag zodat hij gelijkmatig gaart.
  • Haal de pizza uit de oven, besprenkel met een beetje olijfolie en serveer direct.

Notities

Extra nodig
  • Ooni Infrarood Thermometer
  • pizzaschep
  • pizzaoven
Dit recept is van Ooni.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...