Philly Cheesesteak pizza

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord kaas, pizza, pizzadeeg, steak, ui
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 1 pizza

Ingrediënten

  • 330 g pizzadeeg
  • 90 ml pizzasaus
  • bloem
  • 70 g rundvlees gebruik plakjes rosbief, of gril eerst een mooie steak in je voorverwarmde Ooni in een bakpan (kerntemperatuur 40°C) en trancheer daarna in dunne reepjes.
  • ½ groene paprika in dunne reepjes
  • ¼ grote witte ui fijngesneden
  • 50 g provolone in dunne plakjes gesneden
  • 50 g geraspte mozarella
  • peper
  • olijfolie

Instructies

  • Bereid je pizzadeeg van tevoren.
  • Verwarm je Ooni pizzaoven voor op 500˚C. Gebruik de thermometer om de temperatuur van de baksteen in de oven te controleren.
  • Bestrooi je pizzaschep met een beetje bloem en je werkoppervlakte. Leg hierop de deegbal en plet hem met palm van je hand. Druk het deeg voorzichtig aan met de punten van je vingers, werkend vanuit het midden naar de buitenste rand. Pak het deeg voorzichtig op en strek het uit tot het gewenste pizzaformaat.
  • Verdeel de pizzasaus gelijkmatig over het deeg en laat een rand van 2,5 cm vrij. Garneer met de plakjes ui en provolone. Bestrooi met de mozzarella en beleg vervolgens met de plakjes vlees en groene paprika. Doe er nog een draai peper over.
  • Schuif de pizza in de pizzaoven en bak de pizza in ca. 90 seconden krokant. Draai de pizza regelmatig een kwartslag zodat hij gelijkmatig gaart.
  • Haal de pizza uit de oven, besprenkel met een beetje olijfolie en serveer direct.

Notities

Extra nodig
  • Ooni Infrarood Thermometer
  • pizzaschep
  • pizzaoven
Dit recept is van Ooni.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...