
Philly Cheesesteak pizza
Ingrediënten
- 330 g pizzadeeg
- 90 ml pizzasaus
- bloem
- 70 g rundvlees gebruik plakjes rosbief, of gril eerst een mooie steak in je voorverwarmde Ooni in een bakpan (kerntemperatuur 40°C) en trancheer daarna in dunne reepjes.
- ½ groene paprika in dunne reepjes
- ¼ grote witte ui fijngesneden
- 50 g provolone in dunne plakjes gesneden
- 50 g geraspte mozarella
- peper
- olijfolie
Instructies
- Bereid je pizzadeeg van tevoren.
- Verwarm je Ooni pizzaoven voor op 500˚C. Gebruik de thermometer om de temperatuur van de baksteen in de oven te controleren.
- Bestrooi je pizzaschep met een beetje bloem en je werkoppervlakte. Leg hierop de deegbal en plet hem met palm van je hand. Druk het deeg voorzichtig aan met de punten van je vingers, werkend vanuit het midden naar de buitenste rand. Pak het deeg voorzichtig op en strek het uit tot het gewenste pizzaformaat.
- Verdeel de pizzasaus gelijkmatig over het deeg en laat een rand van 2,5 cm vrij. Garneer met de plakjes ui en provolone. Bestrooi met de mozzarella en beleg vervolgens met de plakjes vlees en groene paprika. Doe er nog een draai peper over.
- Schuif de pizza in de pizzaoven en bak de pizza in ca. 90 seconden krokant. Draai de pizza regelmatig een kwartslag zodat hij gelijkmatig gaart.
- Haal de pizza uit de oven, besprenkel met een beetje olijfolie en serveer direct.