Picanha met gegrilde lente-ui-olie

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord flank steak, houtskool, koolzaadolie, lente-ui, picanha
Voorbereidingstijd 3 uur
Bereidingstijd 50 minuten

Equipment

  • aluminiumbakje
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 1 picanha
  • gekleurde snackpaprika’s
  • neutrale olie
  • zout en peper

marinade

  • 4 teentjes knoflook fijngeperst
  • 2 el sojasaus
  • 3 el olijfolie
  • 2 el limoensap
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl zwarte peper
  • 2 tl zout

gegrilde lente-ui-olie

  • 6 lente-uitjes
  • 240 ml + 2 el olijfolie
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • ½ tl chiliflakes
  • 3 el koriander
  • schil van 1 limoen
  • ½ tl zout

Instructies

  • Dep met keukenpapier het vlees droog en snijd eventuele vliesjes en loszittende stukjes vet weg.
  • Snijd steaks van de picanha en snijd de vetlaag kruislings in. Zorg dat je niet in het vlees snijdt.
  • Meng de komijn, paprikapoeder zout en peper en wrijf op de steaks. Doe de rest van de ingrediënten voor de marinade in een ziplock met het vlees erin. Laat minimaal 3 uur marineren, liefst een nacht.
  • Richt de bbq in voor de indirecte en directe methode en verwarm tot 160-180°C.
  • Bestrijk de lente-uitjes met olie en gril ze rondom 5-6 minuten op het directe gedeelte van de bbq. Snijd ze in stukjes en doe ze in een kom.
  • Doe de olijfolie, fijngeperste knoflook, in ringetjes gesneden rode peper in een pan en verwarm op de bbq tot de knoflook is aangefruit. Voeg de lente-ui, fijngehakte koriander en limoenschil toe. Breng op smaak met zout en peper. Serveer dit koud of ietwat warm bij het vlees.
  • Gril het vlees kort aan op het directe gedeelte en gaar dan op het indirecte gedeelte naar een kerntemperatuur van 52°C.
  • Leg nu de met olie ingesmeerde snackpaprika’s er ook bij en gril rondom voor een mooie grilstreep.
  • Haal de picanha van de bbq en laat losjes onder aluminiumfolie 10 minuten rusten. Serveer het vlees op een grote plank met de lente-ui-olie en de gegrilde snackpaprika’s.

Video

Notities

Deze video is i.s.m Echt Goed.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...