Steek de BBQ aan en laat deze op een directe temperatuur van 150-180°C komen.
Zet de pan op de BBQ en laat deze mee voorverwarmen.
Schil de ui en winterpeen en snijd deze in kleine blokjes.
Doe een scheutje olie in de pan en bak de ui en winterpeen beetgaar.
Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en voeg deze toe aan het groentemengsel. Voeg vervolgens de tomatenpasta en -puree toe en roer alles goed door.
Doe nu de pulled pork, pink devil, worcestersaus en barbecuesaus erbij en roer goed door. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Zet nu een pan op fornuis en doe hier de melk in en breng de melk aan de kook. Voeg als de melk kookt de 1½ rub en de allesbinder toe. Bind de bechamelsaus af tot deze ragoutdikte heeft.
Pak nu een schone pan en schep hier een dun laagje tomatensaus in. Leg hier lasagnevellen op tot het grootste gedeelte is bedekt. Doe dit tot de pan 0,2 cm onder de rand gevuld is. Eindig met een laag tomatensaus. Schep hier de bechamelsaus op en leg hier de plakken cheddar op.
Maak de BBQ nu klaar voor indirecte bereiding op ongeveer 180°C.
Zet de lasagne op de BBQ en gaar deze tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt.
Serveer de lasagne met nog een beetje barbecuesaus.