Pink pulled pork lasagne

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord lasagne, pink devil
Bereidingstijd 1 uur 10 min
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 winterpenen
  • 1 rode paprika
  • 500 g tomatenpasta
  • 140 g tomatenpuree
  • 200 g pulled pork
  • 1 rode ui
  • 4 tl pink devil barbecuerub
  • 4 tl worcestersaus
  • 5 el barbecuesaus bv. BBQ saus Innocent Blood van NoRubbish
  • 500 ml melk
  • el barbecuerub bv. Fast&Flavoured van NoRubbish
  • 10-12 lasagnevellen droog
  • 1 zakje cheddar
  • allesbinder
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Steek de BBQ aan en laat deze op een directe temperatuur van 150-180°C komen.
  • Zet de pan op de BBQ en laat deze mee voorverwarmen.
  • Schil de ui en winterpeen en snijd deze in kleine blokjes.
  • Doe een scheutje olie in de pan en bak de ui en winterpeen beetgaar.
  • Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en voeg deze toe aan het groentemengsel. Voeg vervolgens de tomatenpasta en -puree toe en roer alles goed door.
  • Doe nu de pulled pork, pink devil, worcestersaus en barbecuesaus erbij en roer goed door. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Zet nu een pan op fornuis en doe hier de melk in en breng de melk aan de kook. Voeg als de melk kookt de 1½ rub en de allesbinder toe. Bind de bechamelsaus af tot deze ragoutdikte heeft.
  • Pak nu een schone pan en schep hier een dun laagje tomatensaus in. Leg hier lasagnevellen op tot het grootste gedeelte is bedekt. Doe dit tot de pan 0,2 cm onder de rand gevuld is. Eindig met een laag tomatensaus. Schep hier de bechamelsaus op en leg hier de plakken cheddar op.
  • Maak de BBQ nu klaar voor indirecte bereiding op ongeveer 180°C.
  • Zet de lasagne op de BBQ en gaar deze tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt.
  • Serveer de lasagne met nog een beetje barbecuesaus.

Notities

Extra nodig
  • 2 gietijzeren pannen
Dit recept is gemaakt door Chefs_bbq_table i.s.m. No Rubbish.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...