Pink pulled pork lasagne

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord lasagne, pink devil
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 winterpenen
  • 1 rode paprika
  • 500 g tomatenpasta
  • 140 g tomatenpuree
  • 200 g pulled pork
  • 1 rode ui
  • 4 tl pink devil barbecuerub
  • 4 tl worcestersaus
  • 5 el barbecuesaus bv. BBQ saus Innocent Blood van NoRubbish
  • 500 ml melk
  • el barbecuerub bv. Fast&Flavoured van NoRubbish
  • 10-12 lasagnevellen droog
  • 1 zakje cheddar
  • allesbinder
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Steek de BBQ aan en laat deze op een directe temperatuur van 150-180°C komen.
  • Zet de pan op de BBQ en laat deze mee voorverwarmen.
  • Schil de ui en winterpeen en snijd deze in kleine blokjes.
  • Doe een scheutje olie in de pan en bak de ui en winterpeen beetgaar.
  • Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en voeg deze toe aan het groentemengsel. Voeg vervolgens de tomatenpasta en -puree toe en roer alles goed door.
  • Doe nu de pulled pork, pink devil, worcestersaus en barbecuesaus erbij en roer goed door. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Zet nu een pan op fornuis en doe hier de melk in en breng de melk aan de kook. Voeg als de melk kookt de 1½ rub en de allesbinder toe. Bind de bechamelsaus af tot deze ragoutdikte heeft.
  • Pak nu een schone pan en schep hier een dun laagje tomatensaus in. Leg hier lasagnevellen op tot het grootste gedeelte is bedekt. Doe dit tot de pan 0,2 cm onder de rand gevuld is. Eindig met een laag tomatensaus. Schep hier de bechamelsaus op en leg hier de plakken cheddar op.
  • Maak de BBQ nu klaar voor indirecte bereiding op ongeveer 180°C.
  • Zet de lasagne op de BBQ en gaar deze tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt.
  • Serveer de lasagne met nog een beetje barbecuesaus.

Notities

Extra nodig
  • 2 gietijzeren pannen
Dit recept is gemaakt door Chefs_bbq_table i.s.m. No Rubbish.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...