
Pittig broodje BBQ-rund
Equipment
- gietijzeren pan
- 1 handjevol rookhout
Ingrediënten
- 2 el plantaardige olie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 700 g rundergehakt
- 1 el tomatenpuree
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl tabasco
- 1 el bloem
- 400 g gehakte tomaten in blik
- 2 el chutney
- 150 ml water
- 4 eieren
- koriander ter garnering
- zout en peper
- 4 broodjes
Instructies
- Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm hem voor op 180°C. Voeg het rookhout toe.
- Verhit de olie in de pan. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit 5 minuten.
- Voeg de fijngeperste knoflook en de fijngehakte peper (verwijder de zaadjes en de zaadlijst als je niet van te pittig houdt) toe, bak 1-2 minuten.
- Schep gehakt er in en bak rul.
- Voeg de tomatenpuree, kerriepoeder, tabasco en bloem toe en bak nog 2-3 minuten.
- Voeg de gehakte tomaten en chutney toe, samen met 150 ml water, breng op smaak met zou te peper. Dek af en laat 30 minuten koken. Voeg wat meer water toe als het gehakt droog gaat worden. Het moet dikker zijn dan een ragu-saus.
- Bak om te serveren de eieren in een pan. Snijd de broodjes open en rooster kort op de barbecue.
- Leg op het broodje het pittige gehakt, het gebakken ei, fijngehakte koriander en de bovenkant. Serveer met extra chutney en voldoende servetten.