Pittig broodje BBQ-rund

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, broodje, gehakt, pittig, rode peper, rund
Bereidingstijd 30 min
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan
  • 1 handjevol rookhout

Ingrediënten

  • 2 el plantaardige olie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 700 g rundergehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl tabasco
  • 1 el bloem
  • 400 g gehakte tomaten in blik
  • 2 el chutney
  • 150 ml water
  • 4 eieren
  • koriander ter garnering
  • zout en peper
  • 4 broodjes

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm hem voor op 180°C. Voeg het rookhout toe.
  • Verhit de olie in de pan. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit 5 minuten.
  • Voeg de fijngeperste knoflook en de fijngehakte peper (verwijder de zaadjes en de zaadlijst als je niet van te pittig houdt) toe, bak 1-2 minuten.
  • Schep gehakt er in en bak rul.
  • Voeg de tomatenpuree, kerriepoeder, tabasco en bloem toe en bak nog 2-3 minuten.
  • Voeg de gehakte tomaten en chutney toe, samen met 150 ml water, breng op smaak met zou te peper. Dek af en laat 30 minuten koken. Voeg wat meer water toe als het gehakt droog gaat worden. Het moet dikker zijn dan een ragu-saus.
  • Bak om te serveren de eieren in een pan. Snijd de broodjes open en rooster kort op de barbecue.
  • Leg op het broodje het pittige gehakt, het gebakken ei, fijngehakte koriander en de bovenkant. Serveer met extra chutney en voldoende servetten.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...

Louisiana cajun ribfingers
Louisiana cajun ribfingers

  Louisiana cajun ribfingers aluminium bakgietijzeren pankernthermometermarinadekwast 1 kg ribfingersrub1 tl paprikapoeder½ el zout½ el knoflookpoeder1 tl zwarte peper¾ tl uienpoeder¾ tl gedroogde oregano¾ tl gedroogde basilicum¾ tl gedroogde tijm½ tl...