Pizza Bianca met gerookte zalm

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, pizza, zalm
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 1 persoon

Equipment

  • pizzasteen
  • deegroller
  • pizzaschep

Ingrediënten

  • 200 ml crème fraîche
  • ½ el honing
  • ½ bosje bieslook
  • bloem
  • 1 bolletje pizzadeeg
  • 1 voorgegaarde rode biet
  • 200 g gerookte zalm
  • 1 handjevol geraspte belegen kaas
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm je barbecue voor op 250-300°C en richt in voor de directe methode. Leg de pizzasteen in je barbecue, sluit de deksel en laat hem op temperatuur komen. Dit duurt ca. 15-20 minuten.
  • Meng voor de pizzasaus de crème fraîche met de honing en fijngesneden bieslook en breng op smaak met zout en peper.
  • Strooi een beetje bloem op je werkblad en strooi ook wat bloem over de pizzaschep. Rol je pizzabol met de deegroller uit tot je gewenste pizzaformaat, maximaal 35 cm. Leg het uitgerolde deeg op de pizzaschep.
  • Verdeel de witte pizzasaus over de pizza en laat 1 cm van de rand vrij. Beleg met geraspte rode biet en geplukte gerookte zalm. Bestrooi met de kaas.
  • Leg de pizza op de pizzasteen. Sluit de deksel en bak in ca. 6 minuten gaar. Als de bodem mooi krokant is en de kaas gesmolten, is de pizza klaar. Haal de pizza met de pizzaschep van de barbecue en serveer direct.

Notities

Tip
  • Gebruik in plaats van belegen kaas een mengsel van 3/4 geraspte mozzarella en 1/4 Parmezaanse kaas. Dat geeft het extra Italiaanse
    accent. De geraspte mozzarella is tegenwoordig in elke supermarkt te vinden.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...