Verwarm je barbecue voor op 250-300°C en richt in voor de directe methode. Leg de pizzasteen in je barbecue, sluit de deksel en laat hem op temperatuur komen. Dit duurt ca. 15-20 minuten.
Meng voor de pizzasaus de crème fraîche met de honing en fijngesneden bieslook en breng op smaak met zout en peper.
Strooi een beetje bloem op je werkblad en strooi ook wat bloem over de pizzaschep. Rol je pizzabol met de deegroller uit tot je gewenste pizzaformaat, maximaal 35 cm. Leg het uitgerolde deeg op de pizzaschep.
Verdeel de witte pizzasaus over de pizza en laat 1 cm van de rand vrij. Beleg met geraspte rode biet en geplukte gerookte zalm. Bestrooi met de kaas.
Leg de pizza op de pizzasteen. Sluit de deksel en bak in ca. 6 minuten gaar. Als de bodem mooi krokant is en de kaas gesmolten, is de pizza klaar. Haal de pizza met de pizzaschep van de barbecue en serveer direct.
Notities
Tip
Gebruik in plaats van belegen kaas een mengsel van 3/4 geraspte mozzarella en 1/4 Parmezaanse kaas. Dat geeft het extra Italiaanse accent. De geraspte mozzarella is tegenwoordig in elke supermarkt te vinden.
BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...
Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...
Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...