Pizza Bianca met gerookte zalm

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, pizza, zalm
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 1 persoon

Equipment

  • pizzasteen
  • deegroller
  • pizzaschep

Ingrediënten

  • 200 ml crème fraîche
  • ½ el honing
  • ½ bosje bieslook
  • bloem
  • 1 bolletje pizzadeeg
  • 1 voorgegaarde rode biet
  • 200 g gerookte zalm
  • 1 handjevol geraspte belegen kaas
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm je barbecue voor op 250-300°C en richt in voor de directe methode. Leg de pizzasteen in je barbecue, sluit de deksel en laat hem op temperatuur komen. Dit duurt ca. 15-20 minuten.
  • Meng voor de pizzasaus de crème fraîche met de honing en fijngesneden bieslook en breng op smaak met zout en peper.
  • Strooi een beetje bloem op je werkblad en strooi ook wat bloem over de pizzaschep. Rol je pizzabol met de deegroller uit tot je gewenste pizzaformaat, maximaal 35 cm. Leg het uitgerolde deeg op de pizzaschep.
  • Verdeel de witte pizzasaus over de pizza en laat 1 cm van de rand vrij. Beleg met geraspte rode biet en geplukte gerookte zalm. Bestrooi met de kaas.
  • Leg de pizza op de pizzasteen. Sluit de deksel en bak in ca. 6 minuten gaar. Als de bodem mooi krokant is en de kaas gesmolten, is de pizza klaar. Haal de pizza met de pizzaschep van de barbecue en serveer direct.

Notities

Tip
  • Gebruik in plaats van belegen kaas een mengsel van 3/4 geraspte mozzarella en 1/4 Parmezaanse kaas. Dat geeft het extra Italiaanse
    accent. De geraspte mozzarella is tegenwoordig in elke supermarkt te vinden.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...