
Pizza kipcurry met bloemkoolblad
Ingrediënten
- 2 pizzabodems kant-en-klaar
- 2 kippendijen
- Brassica koolzaadolie
- 1 el gele currypasta
- 3 bloemkoolbladen of 3 bloemkoolroosjes
- 3 el crème fraîche
- ½ rode ui
- ¼ rode paprika
- 3 el geraspte kaas
Instructies
- Maak de barbecue klaar voor indirecte hoge hitte (200°C). Leg de pizzasteen op het rooster, sluit de deksel en verwarm de pizzasteen voor.
- Snijd de kippendijen en de bloemkoolbladen fijn en meng het door de gele currypasta met een scheutje koolzaadolie. Snijd de rode ui en paprika in dunne ringen.
- Smeer 1 eetlepel crème fraîche over de pizzabodem. Verdeel de kip, bloemkool, ui en paprika over de bodem. Verdeel kleine kloddertjes crème fraîche over de bodem en strooi de geraspte kaas over de pizza.
- Doe de pizza ongeveer 10 minuten in barbecue op de pizzasteen of tot hij mooi knapperig gebakken is. En bak de volgende.
Video
Notities
- pizzasteen
- pizzaschep