Pizza kipcurry met bloemkoolblad

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue snack, buiten koken, kip, kippendijen, kiprecept, pizza
Bereidingstijd 30 min
Porties 1 pizza

Ingrediënten

  • 2 pizzabodems kant-en-klaar
  • 2 kippendijen
  • Brassica koolzaadolie
  • 1 el gele currypasta
  • 3 bloemkoolbladen of 3 bloemkoolroosjes
  • 3 el crème fraîche
  • ½ rode ui
  • ¼ rode paprika
  • 3 el geraspte kaas

Instructies

  • Maak de barbecue klaar voor indirecte hoge hitte (200°C). Leg de pizzasteen op het rooster, sluit de deksel en verwarm de pizzasteen voor.
  • Snijd de kippendijen en de bloemkoolbladen fijn en meng het door de gele currypasta met een scheutje koolzaadolie. Snijd de rode ui en paprika in dunne ringen.
  • Smeer 1 eetlepel crème fraîche over de pizzabodem. Verdeel de kip, bloemkool, ui en paprika over de bodem. Verdeel kleine kloddertjes crème fraîche over de bodem en strooi de geraspte kaas over de pizza.
  • Doe de pizza ongeveer 10 minuten in barbecue op de pizzasteen of tot hij mooi knapperig gebakken is. En bak de volgende.

Video

Notities

Extra nodig 
  • pizzasteen
  • pizzaschep

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...