
Pizza met groene asperges en Parmaham
Equipment
- deegroller
- pizzasteen
- pizzaschep
Ingrediënten
- kant-en-klaar deeg voor 2 pizza’s
- 350 g groene asperges
- olijfolie
- 200 ml tomatensaus met kruiden
- 1 bol mozzarella
- 8 plakken Parmaham
- 1 zakje rucola
Instructies
- Verwarm de pizzasteen 20 minuten voor in een warme barbecue (ca. 220°C).
- Was de groene asperges en snijd 2 cm van de onderkant af. Bestrijk de asperges met olie en gril ze kort rondom aan op het directe gedeelte van de barbecue. Haal ze van de barbecue, laat ze afkoelen en snijd ze kleiner.
- Rol het pizzadeeg uit en vorm 2 pizza’s. Het is het makkelijkste om een rechthoekige pizza te maken maar rond kan natuurlijk ook. Zolang je formaat maar op de pizzasteen past.
- Besmeer de pizza’s met de tomatensaus. Leg de asperges en plakjes mozzarella erop.
- Bak de pizza op de pizzasteen in 8-10 minuten mooi knapperig. Beleg met de plakjes Parmaham, rucola en serveer direct.