Pizza met groene asperges en Parmaham

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord asperges, barbecue, buiten koken, parmaham, pizza
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 pizza's

Equipment

  • deegroller
  • pizzasteen
  • pizzaschep

Ingrediënten

  • kant-en-klaar deeg voor 2 pizza’s
  • 350 g groene asperges
  • olijfolie
  • 200 ml tomatensaus met kruiden
  • 1 bol mozzarella
  • 8 plakken Parmaham
  • 1 zakje rucola

Instructies

  • Verwarm de pizzasteen 20 minuten voor in een warme barbecue (ca. 220°C).
  • Was de groene asperges en snijd 2 cm van de onderkant af. Bestrijk de asperges met olie en gril ze kort rondom aan op het directe gedeelte van de barbecue. Haal ze van de barbecue, laat ze afkoelen en snijd ze kleiner.
  • Rol het pizzadeeg uit en vorm 2 pizza’s. Het is het makkelijkste om een rechthoekige pizza te maken maar rond kan natuurlijk ook. Zolang je formaat maar op de pizzasteen past.
  • Besmeer de pizza’s met de tomatensaus. Leg de asperges en plakjes mozzarella erop.
  • Bak de pizza op de pizzasteen in 8-10 minuten mooi knapperig. Beleg met de plakjes Parmaham, rucola en serveer direct.

Video

Notities

Deze video is i.s.m. Campingaz gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...