Pizza met rood fruit en chocolade

Recept afdrukken
Gang Desserts
Trefwoord barbecue, chocolade, dessert, fruit, pizza
Bereidingstijd 30 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • pizzasteen
  • bakpapier

Ingrediënten

  • 1 pak kant-en-klaar pizzadeeg
  • mix van aardbeien, frambozen, bramen en druiven
  • 250 ml mascarpone
  • 60 g poedersuiker
  • 250 g melkchocolade

Instructies

  • Bereid een barbecue voor op indirecte wijze (220 – 260°C) en verwarm de pizzasteen voor. Laat hem zeker 15 minuten warm worden.
  • Was het fruit en snijd in stukjes. Zet apart. Rol het deeg uit. Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Meng de poedersuiker met de mascarpone en smeer dit royaal over het deeg. Leg bakpapier op de pizzasteen en bak de pizza 3 à 4 minuten.
  • Haal de pizza van de steen en beleg met het verse fruit.
  • Leg de pizza weer terug op de pizzasteen en laat het fruit lauwwarm worden. Haal de pizza eruit en besprenkel rijkelijk met de chocoladesaus. Serveer direct.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...