Pizza met rood fruit en chocolade
Equipment
- pizzasteen
- bakpapier
Ingrediënten
- 1 pak kant-en-klaar pizzadeeg
- mix van aardbeien, frambozen, bramen en druiven
- 250 ml mascarpone
- 60 g poedersuiker
- 250 g melkchocolade
Instructies
- Bereid een barbecue voor op indirecte wijze (220 – 260°C) en verwarm de pizzasteen voor. Laat hem zeker 15 minuten warm worden.
- Was het fruit en snijd in stukjes. Zet apart. Rol het deeg uit. Smelt de chocolade au bain-marie.
- Meng de poedersuiker met de mascarpone en smeer dit royaal over het deeg. Leg bakpapier op de pizzasteen en bak de pizza 3 à 4 minuten.
- Haal de pizza van de steen en beleg met het verse fruit.
- Leg de pizza weer terug op de pizzasteen en laat het fruit lauwwarm worden. Haal de pizza eruit en besprenkel rijkelijk met de chocoladesaus. Serveer direct.