Pizza pompoen geitenkaas

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, braai, pizza, pizzadeeg
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • pan
  • staafmixer
  • keukenmachine met deeghaken
  • schone plantenspuit met water
  • schone theedoek
  • deegroller
  • FireOven (of pizzasteen)
  • pizzaschep

Ingrediënten

pompoensaus

  • 1 flespompoen
  • 4 takjes tijm
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 2 takjes rozemarijn
  • ¼ rode peper zonder zaadjes
  • ¼ tl komijnzaad gemalen
  • olijfolie
  • zout
  • rasp van een halve citroen

pizzadeeg

  • 500 g bloem bij voorkeur Italiaanse bloem type ‘00’
  • 7 g gedroogde gist
  • 10 g zout
  • 275-300 ml water
  • 2 el olijfolie

topping

  • zachte geitenkaas in stukjes
  • zwarte olijven
  • walnoten
  • honing
  • rucola

Instructies

  • Verwijder de schil en de zaden van de flespompoen en snijd deze in blokjes van ca 2 cm.
  • Verhit de olie in een hapjespan, fruit de ui en de knoflook aan en doe de pompoen erbij. Laat deze een paar minuten mee fruiten.
  • Hak de tijm, rozemarijn en rode peper fijn en voeg deze toe. Voeg ook de komijn, de citroenrasp, zout naar smaak en een klein beetje water toe. Zet de deksel op de pan en laat het 30 minuten stoven.
  • Pureer het met een staafmixer tot een pizzasaus. Is de saus te dik dan kun je deze verdunnen met water. Is de saus te dun, dan laat je deze nog wat langer opstaan.
  • Doe alle ingrediënten voor het pizzadeeg in een kom en kneed het met je handen of keukenmachine in 15 minuten tot en mooi deeg. Laat het deeg 15 minuten rusten. Verdeel het vervolgens in 4 gelijke delen en maak daar bolletjes van. Bestrooi een theedoek tot de helft met bloem en leg de 4 bollen erop. Gebruik de andere helft van de theedoek om de bollen af te dekken. Spuit met een plantenspuit wat water op de bovenkant van de theedoek zodat het een klein beetje vochtig blijft. Herhaal dit na een half uur nog eens. Laat het deeg 1 uur rijzen.
  • Bestrooi het werkblad met bloem en druk elk deegbolletje met je handen uit tot een cirkel van ongeveer 30 centimeter. Als je dit lastig vindt, kun je ook een deegroller gebruiken. Leg het deeg met voldoende bloem eronder op een pizzaschep of snijplak, zodat je deze straks gemakkelijk op de steen kunt laten glijden.
  • Bestrijk de pizzabodem met de pompoensaus (iets dikker dan gebruikelijk) en beleg de pizza met de gietenkaas, olijven en walnoten. Schenk een klein beetje honing over de hele pizza heen.
  • Bak de pizza in 5 tot 8 minuten gaar in de FireOven. Garneer de pizza met de rucola en serveer direct.

Notities

Dit recept komt van Braaimaster.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...