Pizza pompoen geitenkaas

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, braai, pizza, pizzadeeg
Voorbereidingstijd 45 min
Bereidingstijd 10 min
Passieve Tijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • pan
  • staafmixer
  • keukenmachine met deeghaken
  • schone plantenspuit met water
  • schone theedoek
  • deegroller
  • FireOven (of pizzasteen)
  • pizzaschep

Ingrediënten

pompoensaus

  • 1 flespompoen
  • 4 takjes tijm
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 2 takjes rozemarijn
  • ¼ rode peper zonder zaadjes
  • ¼ tl komijnzaad gemalen
  • olijfolie
  • zout
  • rasp van een halve citroen

pizzadeeg

  • 500 g bloem bij voorkeur Italiaanse bloem type ‘00’
  • 7 g gedroogde gist
  • 10 g zout
  • 275-300 ml water
  • 2 el olijfolie

topping

  • zachte geitenkaas in stukjes
  • zwarte olijven
  • walnoten
  • honing
  • rucola

Instructies

  • Verwijder de schil en de zaden van de flespompoen en snijd deze in blokjes van ca 2 cm.
  • Verhit de olie in een hapjespan, fruit de ui en de knoflook aan en doe de pompoen erbij. Laat deze een paar minuten mee fruiten.
  • Hak de tijm, rozemarijn en rode peper fijn en voeg deze toe. Voeg ook de komijn, de citroenrasp, zout naar smaak en een klein beetje water toe. Zet de deksel op de pan en laat het 30 minuten stoven.
  • Pureer het met een staafmixer tot een pizzasaus. Is de saus te dik dan kun je deze verdunnen met water. Is de saus te dun, dan laat je deze nog wat langer opstaan.
  • Doe alle ingrediënten voor het pizzadeeg in een kom en kneed het met je handen of keukenmachine in 15 minuten tot en mooi deeg. Laat het deeg 15 minuten rusten. Verdeel het vervolgens in 4 gelijke delen en maak daar bolletjes van. Bestrooi een theedoek tot de helft met bloem en leg de 4 bollen erop. Gebruik de andere helft van de theedoek om de bollen af te dekken. Spuit met een plantenspuit wat water op de bovenkant van de theedoek zodat het een klein beetje vochtig blijft. Herhaal dit na een half uur nog eens. Laat het deeg 1 uur rijzen.
  • Bestrooi het werkblad met bloem en druk elk deegbolletje met je handen uit tot een cirkel van ongeveer 30 centimeter. Als je dit lastig vindt, kun je ook een deegroller gebruiken. Leg het deeg met voldoende bloem eronder op een pizzaschep of snijplak, zodat je deze straks gemakkelijk op de steen kunt laten glijden.
  • Bestrijk de pizzabodem met de pompoensaus (iets dikker dan gebruikelijk) en beleg de pizza met de gietenkaas, olijven en walnoten. Schenk een klein beetje honing over de hele pizza heen.
  • Bak de pizza in 5 tot 8 minuten gaar in de FireOven. Garneer de pizza met de rucola en serveer direct.

Notities

Dit recept komt van Braaimaster.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...