Verwijder de schil en de zaden van de flespompoen en snijd deze in blokjes van ca 2 cm.
Verhit de olie in een hapjespan, fruit de ui en de knoflook aan en doe de pompoen erbij. Laat deze een paar minuten mee fruiten.
Hak de tijm, rozemarijn en rode peper fijn en voeg deze toe. Voeg ook de komijn, de citroenrasp, zout naar smaak en een klein beetje water toe. Zet de deksel op de pan en laat het 30 minuten stoven.
Pureer het met een staafmixer tot een pizzasaus. Is de saus te dik dan kun je deze verdunnen met water. Is de saus te dun, dan laat je deze nog wat langer opstaan.
Doe alle ingrediënten voor het pizzadeeg in een kom en kneed het met je handen of keukenmachine in 15 minuten tot en mooi deeg. Laat het deeg 15 minuten rusten. Verdeel het vervolgens in 4 gelijke delen en maak daar bolletjes van. Bestrooi een theedoek tot de helft met bloem en leg de 4 bollen erop. Gebruik de andere helft van de theedoek om de bollen af te dekken. Spuit met een plantenspuit wat water op de bovenkant van de theedoek zodat het een klein beetje vochtig blijft. Herhaal dit na een half uur nog eens. Laat het deeg 1 uur rijzen.
Bestrooi het werkblad met bloem en druk elk deegbolletje met je handen uit tot een cirkel van ongeveer 30 centimeter. Als je dit lastig vindt, kun je ook een deegroller gebruiken. Leg het deeg met voldoende bloem eronder op een pizzaschep of snijplak, zodat je deze straks gemakkelijk op de steen kunt laten glijden.
Bestrijk de pizzabodem met de pompoensaus (iets dikker dan gebruikelijk) en beleg de pizza met de gietenkaas, olijven en walnoten. Schenk een klein beetje honing over de hele pizza heen.
Bak de pizza in 5 tot 8 minuten gaar in de FireOven. Garneer de pizza met de rucola en serveer direct.