Pizza Salsiccia Piccante

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord deep pan pizza, ooni, pikant, pizzadeeg, pizzaoven, salami
Bereidingstijd 15 minuten

Equipment

  • pizzaschep
  • pizzaoven
  • Wij gebruiken de Ooni Karu 16 houtoven https://bit.ly/3cJVR2q

Ingrediënten

  • deegbol
  • 12 plakjes pittige Italiaanse salami Mediterranea Salsiccia piccante van Levoni
  • 1 teentje knoflook
  • chilivlokken
  • 80 g mozzarella
  • rucola
  • 100 g tomatensaus

Instructies

  • Verwarm de Ooni pizzaoven voor op ca. 400°C.
  • Snijd de salami, knoflook en mozzarella in plakjes. Dep de mozzarella droog.
  • Maak van je deegbol een mooie pizzabodem. Neem een flinke lepel tomatensaus en spreid de saus vanuit het midden mooi rond uit. Zorg dat je een randje van minimaal 1 cm overhoudt.
  • Verdeel daar de goed uitgelekte mozzarella over en de salami.
  • Sprenkel de chilivlokken en de knoflook er over.
  • De pizza is nu klaar om de oven in te gaan.
  • In de Ooni is de pizza na ongeveer 1-1,5 minuut klaar. Zorg wel dat je de pizza een paar keer draait zodat de rand aan alle kanten mooi gaar wordt.
  • Als de pizza uit de oven komt, verdeel je er een handje verse rucola over.
  • Eventueel kun je er nu ook nog een beetje verse mozzarella overheen doen.

Video

Notities

Deze video is i.s.m Ooni en Chef Erik (check hier zijn pizzaworkshops).
Zelf pizzadeeg maken? Kijk hier voor het recept.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...