Pizza Salsiccia Piccante

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord deep pan pizza, ooni, pikant, pizzadeeg, pizzaoven, salami
Bereidingstijd 15 min

Equipment

  • pizzaschep
  • pizzaoven
  • Wij gebruiken de Ooni Karu 16 houtoven https://bit.ly/3cJVR2q

Ingrediënten

  • deegbol
  • 12 plakjes pittige Italiaanse salami Mediterranea Salsiccia piccante van Levoni
  • 1 teentje knoflook
  • chilivlokken
  • 80 g mozzarella
  • rucola
  • 100 g tomatensaus

Instructies

  • Verwarm de Ooni pizzaoven voor op ca. 400°C.
  • Snijd de salami, knoflook en mozzarella in plakjes. Dep de mozzarella droog.
  • Maak van je deegbol een mooie pizzabodem. Neem een flinke lepel tomatensaus en spreid de saus vanuit het midden mooi rond uit. Zorg dat je een randje van minimaal 1 cm overhoudt.
  • Verdeel daar de goed uitgelekte mozzarella over en de salami.
  • Sprenkel de chilivlokken en de knoflook er over.
  • De pizza is nu klaar om de oven in te gaan.
  • In de Ooni is de pizza na ongeveer 1-1,5 minuut klaar. Zorg wel dat je de pizza een paar keer draait zodat de rand aan alle kanten mooi gaar wordt.
  • Als de pizza uit de oven komt, verdeel je er een handje verse rucola over.
  • Eventueel kun je er nu ook nog een beetje verse mozzarella overheen doen.

Video

Notities

Deze video is i.s.m Ooni en Chef Erik (check hier zijn pizzaworkshops).
Zelf pizzadeeg maken? Kijk hier voor het recept.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...