Pizza Salsiccia Piccante

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord deep pan pizza, ooni, pikant, pizzadeeg, pizzaoven, salami
Bereidingstijd 15 minuten

Equipment

  • pizzaschep
  • pizzaoven
  • Wij gebruiken de Ooni Karu 16 houtoven https://bit.ly/3cJVR2q

Ingrediënten

  • deegbol
  • 12 plakjes pittige Italiaanse salami Mediterranea Salsiccia piccante van Levoni
  • 1 teentje knoflook
  • chilivlokken
  • 80 g mozzarella
  • rucola
  • 100 g tomatensaus

Instructies

  • Verwarm de Ooni pizzaoven voor op ca. 400°C.
  • Snijd de salami, knoflook en mozzarella in plakjes. Dep de mozzarella droog.
  • Maak van je deegbol een mooie pizzabodem. Neem een flinke lepel tomatensaus en spreid de saus vanuit het midden mooi rond uit. Zorg dat je een randje van minimaal 1 cm overhoudt.
  • Verdeel daar de goed uitgelekte mozzarella over en de salami.
  • Sprenkel de chilivlokken en de knoflook er over.
  • De pizza is nu klaar om de oven in te gaan.
  • In de Ooni is de pizza na ongeveer 1-1,5 minuut klaar. Zorg wel dat je de pizza een paar keer draait zodat de rand aan alle kanten mooi gaar wordt.
  • Als de pizza uit de oven komt, verdeel je er een handje verse rucola over.
  • Eventueel kun je er nu ook nog een beetje verse mozzarella overheen doen.

Video

Notities

Deze video is i.s.m Ooni en Chef Erik (check hier zijn pizzaworkshops).
Zelf pizzadeeg maken? Kijk hier voor het recept.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...