Pizza Salsiccia Piccante

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord ooni, piccante, pittig, pizza, pizzaoven, salami
Bereidingstijd 15 min
Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • 1 deegbol
  • 12 pakjes pittige Italiaanse salami
  • 1 teentje knoflook
  • chilivlokken
  • 80 g mozzarella
  • rucola
  • 100 g tomatensaus

Instructies

  • Verwarm de Ooni pizzaoven voor op ca. 400°C.
  • Snijd de salami, knoflook en mozzarella in plakjes. Dep de mozzarella droog.
  • Maak van je deegbol een mooie pizzabodem. Neem een flinke lepel tomatensaus en spreid de saus vanuit het midden mooi rond uit. Zorg dat je een randje van minimaal 1 cm overhoudt.
  • Verdeel daar de goed uitgelekte mozzarella over en de salami.
  • Sprenkel de chilivlokken en de knoflook er over.
  • De pizza is nu klaar om de oven in te gaan.
  • In de Ooni is de pizza na ongeveer 1-1,5 minuut klaar. Zorg wel dat je de pizza een paar keer draait zodat de rand aan alle kanten mooi gaar wordt.
  • Als de pizza uit de oven komt, verdeel je er een handje verse rucola over.
  • Eventueel kun je er nu ook nog een beetje verse mozzarella overheen doen.

Notities

Extra nodig
Deze video is i.s.m Ooni en Chef Erik (check hier zijn pizzaworkshops).
Leuk & handig

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...