
Pizza Salsiccia Piccante
Ingrediënten
- 1 deegbol
- 12 pakjes pittige Italiaanse salami
- 1 teentje knoflook
- chilivlokken
- 80 g mozzarella
- rucola
- 100 g tomatensaus
Instructies
- Verwarm de Ooni pizzaoven voor op ca. 400°C.
- Snijd de salami, knoflook en mozzarella in plakjes. Dep de mozzarella droog.
- Maak van je deegbol een mooie pizzabodem. Neem een flinke lepel tomatensaus en spreid de saus vanuit het midden mooi rond uit. Zorg dat je een randje van minimaal 1 cm overhoudt.
- Verdeel daar de goed uitgelekte mozzarella over en de salami.
- Sprenkel de chilivlokken en de knoflook er over.
- De pizza is nu klaar om de oven in te gaan.
- In de Ooni is de pizza na ongeveer 1-1,5 minuut klaar. Zorg wel dat je de pizza een paar keer draait zodat de rand aan alle kanten mooi gaar wordt.
- Als de pizza uit de oven komt, verdeel je er een handje verse rucola over.
- Eventueel kun je er nu ook nog een beetje verse mozzarella overheen doen.
Notities
- pizzaschep
- pizzaoven, wij gebruiken de Ooni Karu 16 houtoven
- Bekijk de receptvideo hier.
- Zelf pizzadeeg maken? Kijk hier voor het recept.