Pork belly brisket-style

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord brisket, low&slow, pork belly
Bereidingstijd 5 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer
  • butcherpaper (of aluminiumfolie)

Ingrediënten

  • 1 varkensbuik zonder zwoerd
  • bbq-rub naar keuze
  • bbq-saus naar keuze
  • pistoletjes
  • little gem

Instructies

  • Verwarm je bbq voor op 135°C en richt in voor de indirecte bereiding.
  • Haal het buikspek uit de verpakking en dep het droog. Bestrooi royaal met de bbq-rub.
  • Leg het buikspek met de vetkant omhoog in het indirecte gedeelte van de barbecue.
  • Het vlees is klaar wanneer een kerntemperatuur van 96°C is bereikt, dat duurt ca. 4 uur.
  • Haal het vlees van de bbq en laat het losjes ingepakt in butcherpaper rusten.
  • Snijd er mooie plakken van en serveer in een broodje met bbq-saus.

Notities

Deze video is i.s.m. Pit Boss gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...