Pork belly brisket-style

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord brisket, low&slow, pork belly
Bereidingstijd 5 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer
  • butcherpaper (of aluminiumfolie)

Ingrediënten

  • 1 varkensbuik zonder zwoerd
  • bbq-rub naar keuze
  • bbq-saus naar keuze
  • pistoletjes
  • little gem

Instructies

  • Verwarm je bbq voor op 135°C en richt in voor de indirecte bereiding.
  • Haal het buikspek uit de verpakking en dep het droog. Bestrooi royaal met de bbq-rub.
  • Leg het buikspek met de vetkant omhoog in het indirecte gedeelte van de barbecue.
  • Het vlees is klaar wanneer een kerntemperatuur van 96°C is bereikt, dat duurt ca. 4 uur.
  • Haal het vlees van de bbq en laat het losjes ingepakt in butcherpaper rusten.
  • Snijd er mooie plakken van en serveer in een broodje met bbq-saus.

Notities

Deze video is i.s.m. Pit Boss gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...