Porky surf&turf

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord Iberico, plancha, tapas, varken
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 Iberico entrecotes
  • 5 grote garnalen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 handvol groene asperges
  • 1 trosje trostomaatjes
  • citroenolie
  • 1 in ciabatta plakjes gesneden
  • gerookt Maldon zeezout
  • 1 handvol verse peterselie

Instructies

  • Bereid de barbecue voor op directe hitte (180°C).
  • Doe een scheut olie op de plancha, fruit hierin de knoflook en gril hierin rondom de garnalen.
  • Gril tegelijktijdig op de plancha de entrecotes rondom gaar. Bestrooi met het gerookte zout.
  • Pof op het rooster de tomaatjes en gril de asperges rondom.
  • Haal het vlees eraf en laat even rusten. Gril op de plek van het vlees het brood rondom.
  • Bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer direct.

Video

Notities

Extra nodig
  • plancha
Dit recept is i.s.m. Napoleon gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...