Porky surf&turf

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord Iberico, plancha, tapas, varken
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 Iberico entrecotes
  • 5 grote garnalen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 handvol groene asperges
  • 1 trosje trostomaatjes
  • citroenolie
  • 1 in ciabatta plakjes gesneden
  • gerookt Maldon zeezout
  • 1 handvol verse peterselie

Instructies

  • Bereid de barbecue voor op directe hitte (180°C).
  • Doe een scheut olie op de plancha, fruit hierin de knoflook en gril hierin rondom de garnalen.
  • Gril tegelijktijdig op de plancha de entrecotes rondom gaar. Bestrooi met het gerookte zout.
  • Pof op het rooster de tomaatjes en gril de asperges rondom.
  • Haal het vlees eraf en laat even rusten. Gril op de plek van het vlees het brood rondom.
  • Bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer direct.

Video

Notities

Extra nodig
  • plancha
Dit recept is i.s.m. Napoleon gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...