Pulled jackfruit burger met groene koolsalade

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue snack, barbecuerub, barbecuesaus, bbq, BBQ Style, brood, broodje, broodje pulled pork, buiten koken, hamburger, vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • blender
  • gietijzeren pan

Ingrediënten

  • 2 blikken jackfruit
  • olijfolie
  • 1 el barbecuerub naar keuze
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 180 ml barbecuesaus naar keuze
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 blaadjes sla

groene koolsalade

  • ½ witte kool
  • 1 komkommer
  • 2-3 lente-uitjes

dressing groene koolsalade

  • sap van 2 limoenen
  • 60 ml olijfolie
  • 2 tl rijstazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g basilicum
  • 1 handjevol spinazie
  • 1 handjevol alnoten
  • zout en peper

Instructies

  • Start met de salade. Snijd de witte kool in fijne reepjes, de lente-ui in ringetjes. Verwijder de zaadlijst uit de komkommer en snijd in kleine blokjes. Doe alles bij elkaar in een kom.
  • Doe alle ingrediënten voor de dressing in de blender en meng tot een vloeibare groene massa. Voeg eventueel iets water toe. Meng de dressing door het koolmengsel. Breng op smaak met zout en peper en zet koud weg.
  • Haal de jackfruit uit het blik en dep droog. Besmeer met olijfolie en bestrooi rondom royaal met de rub.
  • Bereid de barbecue voor op medium hitte. Gril de jackfruit rondom aan en zorg dat je een grilstreep krijgt. Haal van de barbecue. Laat iets afkoelen en pluk de jackfruit in een kom.
  • Snipper de ui, knoflook en rode peper en zet dit in een scheutje olijfolie aan in een pan. Voeg de jackfruit toe en bak 5 minuten. Schenk dan de barbecuesaus erbij en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen (voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog wordt).
  • Snijd je hamburgerbroodje open en gril deze desgewenst kort op de barbecue. Beleg met een plakje gewassen sla, dan de pulled jackfruit en top af met de groene koolsalade. Serveer direct.

Video

Notities

Dit recept is i.s.m Campingaz.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...