Pulled jackfruit burger met groene koolsalade

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue snack, barbecuerub, barbecuesaus, bbq, BBQ Style, brood, broodje, broodje pulled pork, buiten koken, hamburger, vegetarisch
Bereidingstijd 30 min
Porties 4 personen

Equipment

  • blender
  • gietijzeren pan

Ingrediënten

  • 2 blikken jackfruit
  • olijfolie
  • 1 el barbecuerub naar keuze
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 180 ml barbecuesaus naar keuze
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 blaadjes sla

groene koolsalade

  • ½ witte kool
  • 1 komkommer
  • 2-3 lente-uitjes

dressing groene koolsalade

  • sap van 2 limoenen
  • 60 ml olijfolie
  • 2 tl rijstazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g basilicum
  • 1 handjevol spinazie
  • 1 handjevol alnoten
  • zout en peper

Instructies

  • Start met de salade. Snijd de witte kool in fijne reepjes, de lente-ui in ringetjes. Verwijder de zaadlijst uit de komkommer en snijd in kleine blokjes. Doe alles bij elkaar in een kom.
  • Doe alle ingrediënten voor de dressing in de blender en meng tot een vloeibare groene massa. Voeg eventueel iets water toe. Meng de dressing door het koolmengsel. Breng op smaak met zout en peper en zet koud weg.
  • Haal de jackfruit uit het blik en dep droog. Besmeer met olijfolie en bestrooi rondom royaal met de rub.
  • Bereid de barbecue voor op medium hitte. Gril de jackfruit rondom aan en zorg dat je een grilstreep krijgt. Haal van de barbecue. Laat iets afkoelen en pluk de jackfruit in een kom.
  • Snipper de ui, knoflook en rode peper en zet dit in een scheutje olijfolie aan in een pan. Voeg de jackfruit toe en bak 5 minuten. Schenk dan de barbecuesaus erbij en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen (voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog wordt).
  • Snijd je hamburgerbroodje open en gril deze desgewenst kort op de barbecue. Beleg met een plakje gewassen sla, dan de pulled jackfruit en top af met de groene koolsalade. Serveer direct.

Video

Notities

Dit recept is i.s.m Campingaz.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...