
Pulled jackfruit burger met groene koolsalade
Equipment
- blender
- gietijzeren pan
Ingrediënten
- 2 blikken jackfruit
- olijfolie
- 1 el barbecuerub naar keuze
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 180 ml barbecuesaus naar keuze
- 4 hamburgerbroodjes
- 4 blaadjes sla
groene koolsalade
- ½ witte kool
- 1 komkommer
- 2-3 lente-uitjes
dressing groene koolsalade
- sap van 2 limoenen
- 60 ml olijfolie
- 2 tl rijstazijn
- 2 teentjes knoflook
- 20 g basilicum
- 1 handjevol spinazie
- 1 handjevol alnoten
- zout en peper
Instructies
- Start met de salade. Snijd de witte kool in fijne reepjes, de lente-ui in ringetjes. Verwijder de zaadlijst uit de komkommer en snijd in kleine blokjes. Doe alles bij elkaar in een kom.
- Doe alle ingrediënten voor de dressing in de blender en meng tot een vloeibare groene massa. Voeg eventueel iets water toe. Meng de dressing door het koolmengsel. Breng op smaak met zout en peper en zet koud weg.
- Haal de jackfruit uit het blik en dep droog. Besmeer met olijfolie en bestrooi rondom royaal met de rub.
- Bereid de barbecue voor op medium hitte. Gril de jackfruit rondom aan en zorg dat je een grilstreep krijgt. Haal van de barbecue. Laat iets afkoelen en pluk de jackfruit in een kom.
- Snipper de ui, knoflook en rode peper en zet dit in een scheutje olijfolie aan in een pan. Voeg de jackfruit toe en bak 5 minuten. Schenk dan de barbecuesaus erbij en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen (voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog wordt).
- Snijd je hamburgerbroodje open en gril deze desgewenst kort op de barbecue. Beleg met een plakje gewassen sla, dan de pulled jackfruit en top af met de groene koolsalade. Serveer direct.