Quick Pizza Rolls

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, BBQ Style, pizza, pizzadeeg, tijm
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • Ooni Infrarood Thermometer
  • Ooni skillet (gietijzeren koekenpan)
  • pizzaschep
  • deegroller

Ingrediënten

  • 500 g pizzadeeg
  • 3 el pizzasaus
  • 200 g geraspte mozzarella
  • 100 g dungesneden peperoni
  • verse basilicumblaadjes

kruidenboter

  • 100 g gesmolten gezouten boter
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 teentjes geperste knoflook

Instructies

  • Bereid je pizzadeeg van tevoren.
  • Verwarm je Ooni pizzaoven voor op 300˚C. Gebruik de thermometer om de temperatuur van de baksteen in de oven te controleren.
  • Meng de gesmolten boter, tijm, peterselie en knoflook in een kom. Doe een beetje van het botermengsel in de pan en zet deze in oven. Laat de pan even opwarmen in de oven.
  • Rol het pizzadeeg voorzichtig in een ovale vorm. Gebruik een scherp mes om te snijden en vorm de deegbal tot een rechthoek.
  • Smeer een dun laagje van de pizzasaus over het deeg.
  • Bestrooi met mozzarella, basilicum en pepperoni. Houd wat van de mozzarella apart om later te gebruiken.
  • Rol het deeg op en snijd in plakken van ca. 2,5 cm dik.
  • Leg deze rolletjes met de kaaskant naar boven in de voorverwarmde pan. Bestrijk de bovenkant van de rolletjes met de kruidenboter.
  • Zet de pan weer in de pizzaoven en bak de pizzabroodjes in ca. 8 minuten goudbruin. Beleg de broodjes met de resterende mozzarella en bak verder tot de kaas smelt.
  • Haal de pizzabroodjes uit de oven en serveer lekker warm!

Notities

Dit recept is van Ooni.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...