Quick Pizza Rolls

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, BBQ Style, pizza, pizzadeeg, tijm
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • Ooni Infrarood Thermometer
  • Ooni skillet (gietijzeren koekenpan)
  • pizzaschep
  • deegroller

Ingrediënten

  • 500 g pizzadeeg
  • 3 el pizzasaus
  • 200 g geraspte mozzarella
  • 100 g dungesneden peperoni
  • verse basilicumblaadjes

kruidenboter

  • 100 g gesmolten gezouten boter
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 teentjes geperste knoflook

Instructies

  • Bereid je pizzadeeg van tevoren.
  • Verwarm je Ooni pizzaoven voor op 300˚C. Gebruik de thermometer om de temperatuur van de baksteen in de oven te controleren.
  • Meng de gesmolten boter, tijm, peterselie en knoflook in een kom. Doe een beetje van het botermengsel in de pan en zet deze in oven. Laat de pan even opwarmen in de oven.
  • Rol het pizzadeeg voorzichtig in een ovale vorm. Gebruik een scherp mes om te snijden en vorm de deegbal tot een rechthoek.
  • Smeer een dun laagje van de pizzasaus over het deeg.
  • Bestrooi met mozzarella, basilicum en pepperoni. Houd wat van de mozzarella apart om later te gebruiken.
  • Rol het deeg op en snijd in plakken van ca. 2,5 cm dik.
  • Leg deze rolletjes met de kaaskant naar boven in de voorverwarmde pan. Bestrijk de bovenkant van de rolletjes met de kruidenboter.
  • Zet de pan weer in de pizzaoven en bak de pizzabroodjes in ca. 8 minuten goudbruin. Beleg de broodjes met de resterende mozzarella en bak verder tot de kaas smelt.
  • Haal de pizzabroodjes uit de oven en serveer lekker warm!

Notities

Dit recept is van Ooni.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...