Quick Pizza Rolls

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, BBQ Style, pizza, pizzadeeg, tijm
Bereidingstijd 30 min
Porties 4 personen

Equipment

  • Ooni Infrarood Thermometer
  • Ooni skillet (gietijzeren koekenpan)
  • pizzaschep
  • deegroller

Ingrediënten

  • 500 g pizzadeeg
  • 3 el pizzasaus
  • 200 g geraspte mozzarella
  • 100 g dungesneden peperoni
  • verse basilicumblaadjes

kruidenboter

  • 100 g gesmolten gezouten boter
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 teentjes geperste knoflook

Instructies

  • Bereid je pizzadeeg van tevoren.
  • Verwarm je Ooni pizzaoven voor op 300˚C. Gebruik de thermometer om de temperatuur van de baksteen in de oven te controleren.
  • Meng de gesmolten boter, tijm, peterselie en knoflook in een kom. Doe een beetje van het botermengsel in de pan en zet deze in oven. Laat de pan even opwarmen in de oven.
  • Rol het pizzadeeg voorzichtig in een ovale vorm. Gebruik een scherp mes om te snijden en vorm de deegbal tot een rechthoek.
  • Smeer een dun laagje van de pizzasaus over het deeg.
  • Bestrooi met mozzarella, basilicum en pepperoni. Houd wat van de mozzarella apart om later te gebruiken.
  • Rol het deeg op en snijd in plakken van ca. 2,5 cm dik.
  • Leg deze rolletjes met de kaaskant naar boven in de voorverwarmde pan. Bestrijk de bovenkant van de rolletjes met de kruidenboter.
  • Zet de pan weer in de pizzaoven en bak de pizzabroodjes in ca. 8 minuten goudbruin. Beleg de broodjes met de resterende mozzarella en bak verder tot de kaas smelt.
  • Haal de pizzabroodjes uit de oven en serveer lekker warm!

Notities

Dit recept is van Ooni.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...