Ardenner ham van Thies #SocialBBQ

Ardenner ham van Thies #SocialBBQ


Recept Afdrukken
Ardenner ham van Thies #SocialBBQ
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Smeer de ham rondom in met mosterd en barbecuerub. Trek de ham vacuüm en leg hem een nacht in de koelkast.
  2. Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot 130°C. Haal de ham uit het vacuüm en leg op de barbecue en gaar tot een kerntemperatuur van 70°C. Pers de knoflook teentjes uit en meng dit met de witte wijn. Smeer elke 15 minuten de ham in met dit mengsel.
  3. Haal de ham van de barbecue, laat 15 minuten rusten en snijd in plakjes. Leg de voorgekookte krieltjes in een aluminiumschaal en bestrooi met de kruiden en een scheutje olie. Laat dit rustig indirect garen op de barbecue gedurende 30-45 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
  4. Serveer de ham met de aardappeltjes.
Notities

Extra nodig:

  • vacumeermachine
  • aluminiumschaal

Dit recept is ingezonden door Thies Roos die meedoet met #Social BBQ in Eindhoven.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*