Aspergequiche

Aspergequiche


Recept Afdrukken
Aspergequiche
Instructies
  1. Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
  2. Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af. Snijd de rest van de asperges in stukjes van 6 cm. Kook ze in een pan met kokend water met wat zout in 15 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken.
  3. Bekleed de bakvorm, inclusief de randen, met het bladerdeeg.
  4. Klop de crème fraîche los met de eieren, de helft van de geraspte kaas en de peterselie, en breng op smaak met een beetje foelie en zout en peper.
  5. Vul de quiche met de goed uitgelekte aspergestukjes, schenk hier het room/eimengsel op en bestrooi het geheel met de overgebleven geraspte kaas.
  6. Bak de aspergequiche op het indirecte gedeelte van de barbecue in 35 minuten goudbruin en gaar.
Notities

Extra nodig

  • dunschiller
  • gietijzeren pan
  • quichevorm

Tip

  • Voeg voor een hartig accent hamblokjes toe.