BBQ & bier spareribs

BBQ & bier spareribs
Recept Afdrukken
BBQ & bier spareribs
Instructies
  1. Gebruik voor dit recept een barbecue met deksel.
  2. Ontvlies de ribs of vraag dit aan je slager.
  3. Wrijf de ribs royaal in met barbecuekruiden. Pak het vlees in plastic folie en laat het 24 uur marineren in de koelkast.
  4. Breng de ribs ongeveer 1 uur voor de voorbereiding uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
  5. Strooi ca. 20 min. voor de start wat appelhoutsnippers in een vuurvaste schaal en laat ze weken in water.
  6. Meng alle ingrediënten voor de marinade met elkaar in een pan en zet deze op de grill. Laat het een dikke consistentie worden.
  7. Leg de ribs op de barbecue gedurende ca. 4 uur bij een temperatuur van 120°C.
  8. In het eerste uur zet je schaal met de geweekte appelsnippers erbij.
  9. Tijdens de resterende drie uur spray je de ribs regelmatig in met het bier. Zo drogen de ribs niet uit.
  10. In het laatste half uur smeer je de ribs in met de marinade.
  11. De spareribs zijn klaar wanneer je het vlees mooi mals en sappig is en je het bijna met je vingers van bot kan trekken.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*