BBQ carbonara

BBQ carbonara


Recept Afdrukken
BBQ carbonara
Maaltijd Hoofdgerecht
Keyword hoofdgerecht, pasta
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Keyword hoofdgerecht, pasta
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Verwarm je barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
  2. Kook de spaghetti in lichtgezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar in de pan. Laat de pasta uitlekken.
  3. Snijd de knoflook in plakjes en de ui in ringen. Verwarm de koekenpan met een scheutje olie. Fruit hier in de knoflook en de ui, totdat de ui mooi glazig is. Snijd de champignons in kwarten en voeg toe. Voeg de spekjes toe. Bak ze niet te krokant.
  4. Breng het geheel op smaak met oregano, basilicum en peper. Schenk de room en de Parmezaanse kaas erbij en laat een beetje inkoken. Roer de spaghetti erdoor.
  5. Verdeel de pasta carbonara over de borden en garneer met de basilicum.
Notities

Extra nodig

  • gietijzeren pan
  • gietijzeren koekenpan

Wij gebruiken

Wijntip Wijnhuis Robbers & van den Hoogen