BBQ-ham

BBQ-ham
Recept Afdrukken
BBQ-ham
Maaltijd Hoofdgerecht
Keyword barbecuesaus, ham
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 100 minuten
Passieve Tijd 24 uur
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Keyword barbecuesaus, ham
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 100 minuten
Passieve Tijd 24 uur
Porties
personen
Instructies
  1. Pekel eerst de ham. Verwarm hiervoor 5 dl water en los hierin het zout op. Voeg dan de peperkorrels, kruidnagels en laurierblaadjes toe en laat dit afkoelen. Daarna mag de appelsap en de andere liter water erbij. Leg nu de ham erin en laat deze 24 uur pekelen. Zorg ervoor dat de ham helemaal onder water staat.
  2. Haal de ham uit het pekelbad en dep deze droog. Snijd met een mes een ruitjespatroon in de vetrand. Smeer daarna de ham royaal in met olijfolie, honing en Sweet Baby Ray’s Honey.
  3. Leg de ham op een voorverwarmde barbecue van ca 160 – 180°C, op het indirecte gedeelte.
  4. Gril tot een kerntemperatuur van ca. 70°C. Smeer eventueel tussentijds nog een beetje in met de barbecuesaus en voeg wat rookhout toe. Laat hem daarna even rusten en serveer direct.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*