Beercan Chicken

Beercan Chicken
Recept Afdrukken
Beercan Chicken
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 50 minuten
Passieve Tijd 10 minuten
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 50 minuten
Passieve Tijd 10 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Voor de gezouten bruine boter, de boter in een klein pannetje doen en op laag vuur laten smelten totdat de boter licht gebruind is en een nootachtige geur afgeeft. Schep het eiwit van de boter en voeg naar smaak zout en paprikapoeder toe.
  2. De huid van de kip voorzichtig met de vingers losmaken. Pas op dat de huid niet scheurt. Tip: dit werkt het beste als de kip net uit de koeling komt. Je vingers iets invetten met olijfolie en vervolgens de bacon onder de huid drukken. Tijdens dit proces de vingers elke keer weer even invetten met wat olijfolie. De kip aan de buitenkant insmeren met de gebruinde boter, en bestrooien met zout en peper (of met een rub).
  3. Voor het grillen van de kip gebruik je de kippenstandaard, afhankelijk van het model kan je hier nog wat groente, wijn of bier in de schaal toevoegen. Ook kan je prima knoflook en verse kruiden erbij doen. Of zet de kip op een blikje bier, waar je ongeveer 1/3 uitschenkt.
  4. De kip indirect grillen, afhankelijk van het formaat, bij 220°C ±60-75 min. De laatste 10 min. bestrijken met de barbecuesaus.
  5. Hecht je niet al te veel waarde aan een knapperige korst, kan je aan tafel de kip nog een keer bestrijken met de barbecuesaus en daarna gelijk trancheren.
Notities

Eventueel extra groente naar keuze rondom de kip in de schaal van de kippenstandaard. Vul de kippenstandaard met wat wijn bier of sap, knoflookteentjes en wat rozemarijntakjes mocht de kippenstandaard daarvoor bakjes hebben. Het recept werkt ook prima zonder deze ingrediënten.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*