Bier burnt ends

Bier burnt ends


Recept Afdrukken
Bier burnt ends
Instructies
  1. Richt je barbecue in voor indirecte verhitting en stel de temperatuur in op 120°C. Doe de azijn samen met het water in een plantenspuit.
  2. Smeer de Brisket Ear in met wat olie en daarna met de barbecuerub. Leg het vlees op je rooster, besproei af en toe met de azijnmix en laat garen tot een kerntemperatuur van 65°C. Pak het vlees nu stevig in aluminiumfolie en laat doorgaren naar een kerntemperatuur van 85°C.
  3. Haal de Brisket Ear van het rooster en snijd in plakken van ca 2 cm dik. Snijd er vervolgens vierkante blokjes van. Grote stukken vet kun je nu eventueel wegsnijden.
  4. Doe het bier in een sauspan, breng aan de kook en reduceer tot ongeveer de helft. Voeg de barbecuesaus, suiker, worchestershire saus, sojasaus en boter aan toe. Roer alles goed door elkaar.
  5. Doe de brisketblokjes in een ovenschaal, giet de saus erbij en zorg dat alle blokjes goed bedekt zijn met de saus. Voeg nu de honing toe.
  6. Verhoog de temperatuur van de barbecue naar 140°C en gaar de Brisket Burnt Ends nog 2 tot 3 uur. Serveer direct.