Braadworstsandwich op Amerikaanse wijze

Braadworstsandwich op Amerikaanse wijze


Recept Afdrukken
Braadworstsandwich op Amerikaanse wijze
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak de barbecue klaar voor directe en indirecte hitte (180-230°C). Verwarm de pan 10 minuten voor boven de directe hitte van de barbecue (deksel gesloten).
  2. Meng de olie met het zout, komijnzaad en peper. Voeg de reepjes ui en peper toe en meng alles, tot alle stukken er gelijkmatig mee zijn bedekt.
  3. Verdeel de stukken in de pan en gril ze met gesloten deksel 6-8 minuten boven directe matige hitte, tot ze zacht en lichtbruin zijn; draai ze tussendoor af en toe om. Schuif de pan naar een minder hete grillzone en houd de groenten warm, tot de worsten en broodjes gegrild zijn.
  4. Gril de worsten met gesloten deksel 8-10 minuten boven directe matige hitte, tot ze gaar en bruin zijn; draai ze tussendoor af en toe om.
  5. Leg de opengesneden broodjes met de snijvlakken naar onderen 4 minuten voor het einde van de grilltijd boven de directe matige hitte en rooster ze 1-2 minuten goudbruin. Neem de worsten van de barbecue en zet ze warm weg.
  6. Draai de broodjes om en leg ze boven indirecte hitte. Bestrooi de snijvlakken met de kaas en vervolgens met de gesneden lente-ui. Rooster de broodjes met gesloten deksel ca. 2 minuten boven indirecte matige hitte, tot de kaas gesmolten is.
  7. Neem de broodjes van de barbecue en verdeel ze over de borden. Leg in elk broodje 1 worst en geef daarop wat van het chilipeper-uienmengsel. Bestrooi met wat koriander en lente-ui en serveer warm.
Notities

Extra nodig

  • gietijzeren braadpan (of groenterooster)

Deze receptvideo is i.s.m. Weber gemaakt.