Brisket van het spit met uien

Brisket van het spit met uien


Recept Afdrukken
Brisket van het spit met uien
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 35 minuten
Kook Tijd 90 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 35 minuten
Kook Tijd 90 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Hak in de keukenmachine de knoflookteentjes, peterselie, rozemarijn en tijm fijn. Voeg de mosterd en olie toe en mix alles goed.
  2. Rol het vlees op en zorg dat het vet aan de buitenkant zit. Bind het vlees om de 5 cm op met slagerstouw zodat het een gelijkmatige vorm krijgt.
  3. Bestrooi het vlees gelijkmatig met zout en peper en bestrijk het vervolgens rondom met de kruidenpasta.
  4. Doe de gesneden uien, olie, worcestersaus, balsamicoazijn en zout en peper in de braadpan.
  5. Maak de barbecue klaar voor indirecte lage tot matige hitte (150°-200°C). Haal het rooster eruit.
  6. Schuif het vlees op het braadspit, tot het in het midden zit. Druk het vlees voorzichtig op de tanden van de vork, tot deze er diep in steken. Plaats nu de andere vork en druk de tanden goed in het vlees. Trek barbecuehandschoenen aan en plaats het braadspit in de barbecue. Draai de moeren goed aan.
  7. Schakel de motor van het braadspit in. Zet de gietijzeren pan met de uien precies onder het vlees.
  8. Gril het vlees, en de uien, met gesloten deksel boven indirecte lage tot matige hitte tot een kerntemperatuur van ca. 50-52°C is bereikt (ca. 1½ uur). Roer de uien iedere 20 minuten om.
  9. Schakel de motor van het braadspit uit. Trek barbecuehandschoenen aan en til het braadspit uit de barbecue. Maak de moeren voorzichtig los. Laat het vlees van het spit op een snijplank glijden en laat het ca. 30 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  10. De uien zijn gaar als ze boterzacht, donkerbruin en gekarameliseerd zijn. Trancheer het vlees in dikke plakken en serveer ze warm met de uien.
Notities

Extra nodig

  • keukenmachine
  • slagerstouw
  • kernthermometer
  • lage gietijzeren braadpan
  • braadspit
  • aluminiumfolie
  • barbecuehandschoenen

Deze receptvideo is i.s.m. Weber gemaakt.

Tip

  • Heb je geen spit, leg het vlees dan op het indirecte gedeelte van de barbecue en gaar het zo naar de gewenste kerntemperatuur.