Broodje pulled pork met coleslaw

Broodje pulled pork met coleslaw


Recept Afdrukken
Broodje pulled pork met coleslaw
Instructies
  1. Injecteer de avond tevoren het vlees met de Big Poppa Smokers Pork Prod Pork Injection en rub het vlees royaal met de Blues Hog Sweet & Savory. Leg in de koelkast. Haal 1 uur voor dat je begint het vlees alvast uit de koelkast.
  2. Steek de Gateway aan en dek de helft van het houtskool af met aluminiumfolie. Voeg 3 Blues Hog Pecan Chunks toe.
  3. Gril het vlees op het rooster bij een temperatuur van 140-150°C en draai elke 30 minuten het rooster 180 graden. Wikkel na 1½ - 2 uur het vlees in aluminiumfolie met een beetje Blues Hog Tennessee Red sauce, boter, ahornsiroop en een scheut 7 up. Laat het vlees nog ongeveer 2½ - 3 uur op het rooster liggen aan de zijde waar de aluminiumfolie de houtskool afdekt. Het vlees is gaar zo rond een kerntemperatuur van 98°C, of als het geheel makkelijk uit elkaar valt. Laat 1 uur rusten, maar houdt het vlees wel warm.
  4. Maak ondertussen de coleslaw. Mix voor de dressing de sour cream, mayonaise, appelcider, suiker, honing, zwarte peper mosterd in een kom. En zet deze apart. Snijd vervolgens de kool in korte smalle reepjes. Rasp de appel en wortel. Doe alles in een flinke kom en bestrooi met de suiker en zout. Mix alles goed door elkaar en laat 5 minuten staan. Gooi de salade over in een vergiet en spoel grondig met koud water. Droog de salade in een slacentrifuge. Als de salade goed droog is dan gooi je alles terug in de grote kom. Doe de dressing erbij en meng alles goed door elkaar. Proef en breng op smaak met zout, peper en suiker.
  5. Pluk het vlees uit elkaar, verwijder vet, bot en andere niet vleesstukken. Meng er een beetje Blues Hog Original BBQ Sauce en wat honing doorheen. Snijd de broodjes open en beleg met coleslaw en pulled pork en eventueel nog wat extra barbecuesaus.
  6. In de video hieronder zie je hoe je de Boston Butt moet inpakken.
Notities

extra nodig:

  • 3 Blues Hog Pecan Chunks
  • aluminiumfolie
  • Meat injector
  • slacentrifuge

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*