Chateaubriand met gegrilde paprikapesto

Chateaubriand met gegrilde paprikapesto


Recept Afdrukken
Chateaubriand met gegrilde paprikapesto
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Laat het vlees een uur voor het bereiden op kamertemperatuur komen. Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot 250°C.
  2. Leg de paprika’s op het directe gedeelte van de bbq en laat helemaal zwart worden. Doe ze in een plastic zakje en laat ze 10 minuten rusten. Verwijder daarna het zwarte velletje en de zaadlijsten. Rooster in een droge pan de pijnboompitjes goudbruin. Voeg nu alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine, behalve de olie. Maak er een glad mengsel van en voeg op de laagste stand de olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Smeer het vlees een beetje in met olie en gril 2 minuten per kant op het directe gedeelte. Leg het vlees nu op het indirecte gedeelte en haal het van de barbecue wanneer het een kerntemperatuur van 48°C heeft bereikt. Laat het losjes onder aluminiumfolie 5 minuten rusten.
  4. Snijd het vlees in mooie plakken, bestrooi met zout en peper, en serveer met de gegrilde paprikapesto.
Notities