Chutney van snijbonen

Chutney van snijbonen


Recept Afdrukken
Chutney van snijbonen
Maaltijd Bijgerecht
Keyword bonen, jam, snijbonen, uien
Kook Tijd 60 minuten
Porties
kg
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht
Keyword bonen, jam, snijbonen, uien
Kook Tijd 60 minuten
Porties
kg
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de bonen in kleine stukjes. Was de bonen en zout het water. Kook de bonen totdat ze zacht zijn (ca. 13 minuten).
  2. Snijd de uien in ringen en fruit de uienringen tot ze glazig en zacht zijn.
  3. Doe de bonen en uien in een pan. Houd 2 eetlepels azijn achter en voeg de rest van de azijn en de suiker toe aan het bonen- en uienmengsel. Laat dit 15 minuten sudderen.
  4. Voeg nu het mosterdpoeder, kurkuma, maïzena en de 2 achtergehouden eetlepels azijn toe, zodat het een pasta wordt. Roer alles goed door de groenten en laat dit nog eens 15 minuten stoven.
  5. Giet de chutney in de gesteriliseerde potten en sluit de pot(ten) goed af.
Notities

Extra nodig:

  • Beugelpot van 2 l of kleinere glazen potten met deksel

Tip:

  •  De potjes blijven op een koele donkere plaats minstens een halfjaar goed.