Ciabatta

Ciabatta


Recept Afdrukken
Ciabatta
Kook Tijd 3 uur
Porties
brood
Ingrediënten
Kook Tijd 3 uur
Porties
brood
Ingrediënten
Instructies
  1. Kneed of draai een deeg van alle grondstoffen, behalve het inwaswater*. Als je een dun vliesje kunt trekken van het deeg, dan het lauwe inwaswater langzaam toevoegen. Het deeg moet een temperatuur hebben van 27°C.
  2. Doe het deeg in een bak en laat het afgedekt op een warme plek 45 minuten rijzen.
  3. Stuif voldoende roggebloem op je werkbank. Leg het deeg op de bank en egaliseer het. Let op: niet fijndrukken.
  4. Snijd de ciabatta op de gewenste maat. Laat het brood 90 minuten narijzen. Leg het eventueel tussen keukendoeken die zijn bestoven met voldoende bloem.
  5. Verhit de oven of barbecue tot 230°C en bak het in 24 minuten gaar en bruin.
Notities

Extra nodig

  • keukenmachine (eventueel)

* Inwaswater voeg je tijdens het kneden toe en is afhankelijk van de temperatuur van het deeg koud of warm water.

Tip

  • Beleg het broodje met rosbief en zelfgemaakte pesto.

Dit recept is van Niek van Waarde. Niek werkt bij Sonneveld, één van Nederlands grootste leveranciers van bakkerijgrondstoffen en is lid van het Nederlands Boulangerieteam. Samen met mede-teamlid Michel Schröder werd hij wereldkampioen bij de International Bakery Cup 2020, een prestigieuze wedstrijd voor de beste professionele bakkers ter wereld. Wij mogen van Niek dit heerlijke broodrecept met jullie delen.