Dutch Oven short ribs

Dutch Oven short ribs


Recept Afdrukken
Dutch Oven short ribs
Kook Tijd 210 minuten
Porties
personen
Kook Tijd 210 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Snijd het ontbijtspek in stukjes en de wortels in blokjes. Snipper de ui en sjalotjes.
  2. Bak in een Dutch Oven, op een matige warmte, het gesneden spek lekker bruin en knapperig. Haal het uit de pan en zet apart.
  3. Bestrooi het vlees met zout en peper en haal het door de bloem.
  4. Bak de short ribs in het achtergebleven vet, met nog een scheutje olijfolie, rondom aan. Laat elke kant ca. 45 seconden aanbakken. Haal ze eruit en leg ze op een schaal.
  5. Bak nu in de Dutch Oven de sjalotjes, ui en wortel. Wanneer de groente mooi zacht worden, voeg je de wijn toe. Blijf goed roeren, zodat er niets aan de bodem van de pan blijft plakken. Breng aan de kook en voeg de bouillon toe. Leg nu de short ribs er weer in met de verse takjes rozemarijn en tijm en de spekjes.
  6. Zet de deksel er weer op en laat het geheel nu zo’n 2½ uur sudderen. Leg op de deksel ook een aantal gloeiende briketten voor de nodige bovenwarmte.
Notities

Extra nodig

  • Dutch Oven (gietijzeren pan)

Wat zijn short ribs?

  • Short ribs zijn de spareribs van het rund. Je herkent de short ribs aan zijn grote ribben met het vlees van de borst erop. Ga je short ribs bereiden, bestel ze dan tijdig bij je slager, want het is wellicht niet bij iedere slager een standaard product.