Eendenburger

Eendenburger


Recept Afdrukken
Eendenburger
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 25 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 25 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in op indirecte methode.
  2. Snijd de eendenborst met vel en al in grove stukken. Kruit de stukken eend met peper, zout en garam masala. Doe de gekruide eend in de gehaktmolen en draai tot een mooi gehakt.
  3. Vorm van het eenden gehakt 4 mooie burgers.
  4. Gril de plakjes spek indirect op de barbecue tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.
  5. Snijd de appel in dunne plakken van 3 mm dik en bestrijk ligt met de appelstroop. Gril de appelplakjes boven direct vuur, zodat je een mooie grillstreep streep en laat ze indirect nagaren. Pas op dat de appel niet te zacht wordt, hij mag nog wel een kleine bite hebben.
  6. Verwarm in de pan een klein beetje zuurkool. Voeg wat roomboter toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een paar in port geweekte rozijntjes toe aan het zuurkoolmengsel.
  7. Gril de eendenburgers tot een kern van 50°C is gebruikt. Gebruik hiervoor een kernthermometer. Snijd de broodjes in en smeer licht in met olie. Gril ze heel kort op de barbecue.
  8. Beleg de broodjes met een plakje appel, de eendenburger, wat zuurkool, spek en de bovenkant van het broodje.
Notities

extra nodig
- gehaktmolen
- skillet (gietijzeren koekenpan)
- kernthermometer

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*