Entrecote low & slow

Entrecote low & slow


Recept Afdrukken
Entrecote low & slow
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Passieve Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Passieve Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Richt je barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 110°C.
  2. Snijd de onderkanten van de groene asperges en de bimi’s af en blancheer ze.
  3. Loop het vlees na op vliesjes en verwijder deze eventueel. Snijd de vetkap diagonaal in. Leg het vlees op het directe gedeelte van het barbecuerooster met de vetkap naar beneden. Draai het vlees na 5 minuten om en laat deze kant ook even een paar minuutjes grillen.
  4. Snijd ondertussen de sjalot, knoflook en zoete ui doormidden. Leg het vlees nu met de vetkap omhoog op het indirecte gedeelte van de barbecue. Leg de sjalot en knoflook met de gesneden kant op het vlees. Bedek het vlees met de tijm, rozemarijn en oregano.
  5. Leg de zoete witte ui met de gesneden kant op het rooster. Belangrijk bij deze bereiding is om de deksel van de barbecue dicht te houden. Wanneer het vlees een kerntemperatuur van 50°C heeft bereikt, leg je de geblancheerde groentes en de tomaatjes op het rooster.
  6. De groentes warmen rustig op en als het vlees een kerntemperatuur van 52°C bereikt haal je alles van de barbecue. Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  7. Trancheer het vlees in gelijke plakjes en serveer met de uien, asperges, bimi’s en de trostomaatjes.
Notities

Extra nodig

  • kernthermometer
  • aluminiumfolie