Flammkuchen met asperges en Parmaham

Flammkuchen met asperges en Parmaham


Recept Afdrukken
Flammkuchen met asperges en Parmaham
Kook Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
flammkuchen (of koop kant-en-klare)
topping
Kook Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
flammkuchen (of koop kant-en-klare)
topping
Instructies
  1. Snijd voor het flammkuchendeeg de koude boter in blokjes. Doe de bloem met zout, boter en kwark in een kom en kneed met een mixer tot een glad deeg.
  2. Was de groene asperges en snijd 2 cm van de onderkant af. Snijd de asperges vervolgens in dunne plakjes. Spoel ook de lente-ui en snijd die in dunne ringetjes. Haal de korst van de Comté kaas en rasp grof.
  3. Verdeel het deeg in 4 bolletjes en rol het uit. Let op dat de flammkuchen past op de pizzasteen. Bestrijk elke flammkuchen met ¼ van de crème fraîche en verdeel de asperges, lente-ui en geraspte kaas erover.
  4. Verwarm de pizzasteen 20 minuten voor in een warme barbecue (ca. 220°C).
  5. Bestrooi de steen met een beetje bloem en leg de flammkuchen erop. Bak in 8-10 minuten mooi knapperig.
  6. Snijd ondertussen de Parmaham in reepjes. Haal de flammkuchen met een pizzaspatel van de barbecue. Garneer met de reepjes Parmaham en bestrooi met een beetje verse peper. Snijd in stukken met een pizzasnijder en serveren maar.
Notities

Extra nodig

  • mixer
  • rasp
  • deegroller
  • pizzasteen
  • pizzaspatel
  • pizzasnijder

Tip

  • De Comté kaas is één van de meest gegeten kaas in Frankrijk. Kenmerkend is de verfijnde, intens rijke smaak. Je koopt de kaas bij je kaasboer of in de supermarkt.