Flatbread met pittig kipgehakt

Flatbread met pittig kipgehakt


Recept Afdrukken
Flatbread met pittig kipgehakt
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 10 minuten
Porties
personen
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 10 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Verwarm de bbq voor op 200°C met de pizzasteen.
  2. Meng het meel met het zout, de Skyr, geraspte knoflook, Provençaalse kruiden en gesmolten boter tot een mooi deeg.
  3. Laat 10 minuten in de koelkast rusten. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in 4 stukken.
  4. Rol er platte flatbreads. Gril de flatbreads één voor één 5 minuten per kant met de deksel op de bbq.
  5. Fruit in een pan de gesnipperde ui, met het kipgehakt, paprikapoeder, gezeefde tomaten en sambal.
  6. Halveer de cherrytomaatjes, snijd sla in reepjes. Zet apart.
  7. Verdeel daarna het gehaktmengsel en de geraspte kaas over de flatbreads en gril 5 minuten met de deksel op de bbq totdat de kaas gesmolten is.
  8. Serveer de flatbreads met de gesneden ijsbergsla, tomaatjes en de knoflooksaus.
Notities

Extra nodig

  • keukenmachine met deeghaak
  • deegroller
  • pizzasteen
  • gietijzeren koekenpan

Wij gebruiken