Flatbread pizza
Posted in Rund van de grill
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
persoon
|
Ingrediënten
- 150 g snoeptomaatjes
- 1 teentje knoflook
- 3 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- Brassica koolzaadolie
- 1 barbecueworstje
- 1/2 bolletje mozzarella
- 1/2 rode ui
- 1 Flatbread, kant-en-klaar
- barbecuesaus, naar keuze
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Leg de bakplaat op het rooster van de barbecue en verwarm deze voor.
- Snijd de snoeptomaatjes in vieren en snipper de knoflook. Meng met 2 theelepels Italiaanse kruiden. Doe een beetje olie op de bakplaat en fruit het tomatenmengsel mooi zacht. Doe dan in een schaal.
- Haal de bakplaat van het grillrooster. Laat het rooster warm worden en gril de worstjes rondom goudbruin. Haal ze eraf en snijd in plakjes.
- Dan is het nu tijd om het flatbread om te toveren in een heerlijke pizza. Leg de pizzasteen op de barbecue. Verwarm de barbecue voor tot een temperatuur van 220°C. Snijd de ui in dunne plakjes en de mozzarella 1 keer door het midden. Smeer het brood in met het tomatenmengsel. Verdeel hierover de plakjes worst, ui, mozzarella en een beetje Italiaanse kruiden.
- Leg het flatbread terug op de pizzasteen in de barbecue en verwarm totdat de kaas gesmolten is. Serveer met een beetje barbecuesaus.
Notities
Extra nodig
- bakplaat (Outdoorchef GRILLPLAAT 420)
- pizzasteen (Outdoorchef PIZZA STEEN 420/480)
- gasfles (Benegas Light 5 kg)