Flatbread-pizza
Porties Prep Tijd
1persoon 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Instructies
  1. Leg de bakplaat op het rooster van de barbecue en en verwarm deze voor.
  2. Snijd de snoeptomaatjes in vieren en snipper de knoflook. Meng dit 2 theelepels Italiaanse kruiden. Doe een beetje olie op de bakplaat en fruit het tomatenmengsel mooi zacht. Doe dan in een schaal.
  3. Haal de bakplaat van het grillrooster. Laat het rooster warm worden en gril de worstjes rondom goudbruin. Haal ze eraf en snijd in plakjes.
  4. Dan is het nu tijd om de Flatbread om te toveren naar een heerlijke pizza. Leg de pizzasteen op de barbecue. Verwarm de barbecue voor tot een temperatuur van 220°C. Snijd de ui in dunne plakjes en de mozzarella 1 keer door het midden. Smeer het brood in met het tomatenmengsel. Verdeel hierover de plakjes worst, ui, mozzarella en een beetje Italiaanse kruiden.
  5. Leg het Flatbread terug op de pizzasteen in de barbecue en verwarm totdat de kaas gesmolten is. Serveer met een beetje barbecuesaus.
Notities

Extra nodig
– Bakplaat (Outdoorchef GRILLPLAAT 420)
– Pizzasteen (Outdoorchef PIZZA STEEN 420/480)
– Gasfles (Benegas Light 5 kg)