Gegrild rundvlees met bulgogi saus

Gegrild rundvlees met bulgogi saus


Recept Afdrukken
Gegrild rundvlees met bulgogi saus
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 40 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 40 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng voor de marinade en de saus de sojasaus, sesamolie, het citroensap, de suiker en de peper. Verdeel het mengsel over twee schaaltjes, één voor de marinade en één voor de saus.
  2. Schil de nashi peer en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in hele kleine blokjes. Pel 1 sjalotje en snijd in halve ringen. Pel 2 teentjes van de knoflook en hak ze fijn. Meng de peer, sjalot en knoflook door het marinademengsel, meng het vlees erdoor en laat 3 uur afgedekt in de koelkast marineren. Dek het tweede schaaltje met het sausmengsel ook af, dit kun je op kamertemperatuur laten staan.
  3. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de Cast Iron Grid, tot een temperatuur van 200°C. Pel intussen voor de saus het resterende sjalotje en teentje knoflook. Snijd het sjalotje in halve ringen en hak de knoflook fijn.
  4. Verwarm de olie in de Cast Iron Sauce Pot aan de zijkant van het rooster op de barbecue. Haal de ribeyes uit de marinade en veeg deze eraf. Houd de marinade apart voor later gebruik. Leg de ribeyes naast het pannetje op het rooster. Gril ze 1,5 minuut, draai een kwartslag voor een mooie grillruit en gril nogmaals 1,5 minuut. Keer de ribeyes en gril ook deze kant twee keer 1,5 minuut. Sluit na elke handeling de deksel van de barbecue.
  5. Haal het vlees uit de barbecue en laat onder aluminiumfolie rusten. Voeg de sjalot en de knoflook aan het pannetje toe en bak enkele minuten tot de sjalot glazig is.
  6. Voeg de apart gehouden marinade en het apart gehouden sausmengsel toe en breng aan de kook. Laat ca. 2 minuten zachtjes doorkoken. Snijd intussen de ribeyes in plakjes en leg ze op een schaal.
Notities

Extra nodig
- Cast Iron Grid
- Cast Iron Sauce Pot
- Aluminiumfolie

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*