Gegrilde kip met vodka spaghetti

Gegrilde kip met vodka spaghetti


Recept Afdrukken
Gegrilde kip met vodka spaghetti
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Kook op de zijbrander van de barbecue in een pan met water de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Houd 1 beker met pastavocht achter.
  2. Verwarm de barbecue voor op 200°C en richt in voor de indirecte methode.
  3. Smeer de kipfilets in met koolzaadolie en bestrooi met de barbecuerub. Zet de kipfilets kort aan op hoge temperatuur, zorg voor een grillstreep en leg ze dan indirect weg. Verlaag de temperatuur van je barbecue naar 180°C. Gaar de kipfilets tot een kerntemperatuur van 70°C.
  4. Verwarm in de pan een scheut koolzaadolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de blikjes tomatenpuree toe en bak kort aan, ca. 5 minuten. Blus af met de vodka en roer vervolgens de slagroom er door. Breng op smaak met zout en peper. Verlaag de temperatuur. Roer de gekookte spaghetti door de saus en voeg twee klontjes boter toe. Blijf goed roeren en voeg eventueel nog wat achtergehouden pastavocht toe. Voeg nu de Parmezaanse kaas toe, houd iets achter voor de garnering.
  5. Laat de kipfilet 5 minuten rusten, hak de basilcium fijn. Serveer de pasta met de kip en garneer het geheel met de basilicum en Parmezaanse kaas.
Notities

Extra nodig:

  • gietijzeren pan
  • kernthermometer