Gegrilde lamsrack met groentespies

Gegrilde lamsrack met groentespies


Recept Afdrukken
Gegrilde lamsrack met groentespies
Kook Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
groentespiesjes
Kook Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
groentespiesjes
Instructies
  1. Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode. Snijd intussen het eventuele vlies van de lamsracks en schraap, indien nodig, met een mesje de ribben schoon (of laat het door de slager doen).
  2. Ris de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes van de tijm en hak de kruiden fijn. Pel de knoflook, hak de teentjes fijn en meng alles (naar smaak) met zeezout.
  3. Bedek het vlees met een laagje mosterd. Strooi het kruidenmengsel op een snijplank en druk het vlees van de racks in het mengsel, zodat er een mooi laagje op het vlees komt.
  4. Meng voor de groentespiesjes de olie, citroensap, oregano, zout en peper. Snijd de groente in grove stukken. Spies om en om en smeer in met de marinade.
  5. Leg de lamsracks op de vleeskant op het rooster, sluit de deksel van de barbecue en gril het vlees 2 minuten. Draai de lamsracks een kwartslag en gril opnieuw 2 minuten. Keer nu de lamsracks om. Laat de lamsracks 14-16 minuten garen tot de kerntemperatuur van 50°C is bereikt.
  6. Haal de lamsracks van de barbecue. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
  7. Gril de spiesjes in 10 minuten rondom gaar op de barbecue, en smeer in met de overgebleven marinade. Serveer de lamsracks met de groentespiesjes.
Notities

Extra nodig

  • 4 metalen spiesjes
  • marinadekwast
  • kernthermometer